Naturhistoriska museet i Göteborg

Hej!

Trots den rådande stormen i Västra Götaland och Göteborg så har jag faktiskt varit ute idag. När klass 3-varningen utfärdades har jag ingen aning om men en sak vet jag: man kan vara ute i alla fall så länge man inte vet att det är storm.

Hursomhelst, idag haar jag och min sambo tillsammans med en vän till mig varit på naturhistoriska museet i Göteborg. Jag saknade zoologiska museet i Lund så himla mycket att jag var tvungen att hitta något nytt ställe att gå till. Kollade rundor på Internet vad det finns för museum i Göteborg och naturhistoriska museet var precis vad jag letade efter. Det var jättekul att se alla uppstoppade djur och fåglar samt alla fiskar och andra grejer som var konserverade i formalin. Riktigt roligt trots att jag hade sett något liknande innan.

Det roligaste var nog ändå modellen av en fullvuxen späckhuggarhane som hängde i taget i en trappuppgång. 10 meter lång med vidöppet gap. Helt galet rent ut sagt

Tog lite bilder från dagen. Vissa blev ganska bra.


Skåne ett par dagar

Jaha, då hade man köpt sig tågbiljett till Skåne ett par dagar i början av december. Helt oplanerat om jag får säga vad jag tycker. Kanske inte helt planerat med tanke på att vi är mitt uppe i en kurs just nu.

Labbrapport: vi ses igen

Då var det dags igen för en 2,5 veckas labbkurs och då är det bara att hälsa labbrapporterna välkomna igen. Jag skulle hellre vilja säga: Kill me! Jag hatar att skriva labbrapport eftersom jag alltid fastnar på någon del. Är det inte introduktionen så är det diskussionen eller metod.

Den här gången ska jag ocg min labbpartner skriva en labbrapport på en exkretionlabb kring njurarna. Labben fick snabbt sitt öknamn "kisselabben" för att vi skulle hälla i oss olika drycker och sen springa på toa var 30:e minut.

'Slänger in en något tråkig bild över de diagram som jag filar på.


Julångest

Inläggen som kommer upp här ända fram till julafton kommer troligen mer eller mindre att handla om jul. Kanske jag skulle ta och skapa en egen kategori till just det.

Julklappsnojan börjar gå över, men istället dyker ett nytt ångestmoment upp: julafton. Vad ska jag ha på mig? Kan jag bidra med något i matväg? Ska jag baka lussebullar eller pepparkakor?


Att en högtid som är så utgammal ska framkalla så mycket ångestkänslor. Har i alla fall funderat över julgodis ett bra tag så jag vet i alla fall vad jag vill göra. Jag ska faktiskt pröva på att göra snöbollar av vit choklad och kokos. Dem säljer billig blockchoklad den här veckan i många matbutiker eftersom första advent har smugit sig på.

Som tur så finns min mor och min söta pojkvän till hands och hjälper mig bolla idéerna. I alla fall min mor ^_^


Bildkälla 


Breaking Dawn på lördag!!

Med terminens enda tenta avklarad så blickar jag för en gång skull framåt ett par dagar framåt än bara ett par timmar. På lördag ska jag nämligen med min pojkvän, och ett par vänner till mig, och se på den nya Twilight-filmen. Det passar extra bra att jag fick hem en av dem sidestories som Stephanie Meyer har skrivit till Twilight Saga, Bree Tanners andra liv. Troligen hinner jag inte läsa den boken innan lördag eftersom mina ögon är så trötta på att läsa.

Kan knappt vänta till lördag! Men först kommer fredag... en mycket lång fredag T_T


Orkar inte läsa mer

Efter ett par dagars intensivt pluggande så orkar mina ögon inte läsa längre. Skulle läsa en recension om den nya Twilight-filmen på DN.se och det gick inte! Klarade ett stycke sen tog det totalt stopp när jag såg alla bokstäverna.

Trots detta så känner jag att jag borde läsa lite mer om psykiska sjukdomar och dess behandlingar innan jag hoppar in i duschen men jag orkar inte kolla igenom pärmen efter dem anteckningarna. Kan jag det inte nu så kan jag det troligen inte i morgon i heller.

Ny orkidé

Har länge sprungit förbi en blomsteraffär som säljer jättefina orkidéer och idag fick jag tummarna ut choklade och köpte mig en. Det enda som behövs till den nu är genomskinlig kruka. Valde en annan färg än gult den här gången. Lite färg får man ju ha i sitt hem när det är grått och trist utomhus


Snabbt inlägg

Innan jag åker iväg för att veckohandla så ska jag passa på att påminna er om en sak: det är säsong för pomelo!!

Pomelo är en citrusfrukt som enligt mig smakar lite som apelsin kombinerat med honung. Eller som andra säger: apelsin kombinerat med citron. Jättegott är det i alla fall. Läskande smak och riktigt synd att det inte finns under sommaren eftersom det hade varit ett skitbra sätt att få i sig vätska.


Plugg var det här!

Just nu sitter jag inte med alla anteckningar och föreläsningskompendier och pluggar, men jag gjorde det tidigare idag. Vad jag gör just nu är något svårt att säga, i princip ingenting.

Det är cirka en vecka kvar till tentan och det börjar kännas lite nervöst. Det är så himla mycket vi ska kunna, kanske lite för mycket.


Djupt nedgrävd i pluggpärmen


Har bott för länge i en storstad

Hur vet man att man bott för länge i en storstad? Man blir förvånad när man ser ett skogslevande djur i ett bostadsområde.

När jag gick hem från spårvagnen idag såg jag helt plötsligt en ekorre på en björkstam ganska nära marken och dessutom på kanske bara 1,5 meters avstånd. Jag stod stilla så gott jag kunde för att inte skrämma den, men inte ens en buss som körde förbi kunde skrämma den. Ekorren skuttade mellan träden och klättrade sen ganska långt upp i en björk men fortfarande inom synhåll.

Det som gjorde mig lite farcinerad var att ekorren inte var röd som man alltid har föreställt sig. Den var lite gråsvart i pälsen. Kollade nyss på jägarförbundets hemsida och ekorrar är gråsvarta på vintern och vara röda på sommarhalvåret.


Bildkälla


Sjukdomslära - inte min grej

Hejhej!

Ända sina mina helggäster åkte hem har jag suttit och kämpat med projektet i sjukdomslära. Ganska jobbigt om jag ska vara helt ärlig. Jag hatar när man får en uppgift innehållande cirka 3-4 frågor som man ska svara på. Den värsta frågan var nog ändå "vad är näsan bra för?".... andas? Helt onödig fråga. den har ju så många olika funktioner att man nästan blir fyrkantig bara av att tänka på det. 

Som tur så hade vi ett annat ämne och det var vitaminer och mineraler som var ganska så lätt. Vissa frågor var lite kluriga men med hjälp av sjukvårdsupplysningens hemsida så fixade jag det utmärkt.

Funderar faktiskt på att fortsätta pluggandet idag. Har nästan fått in ett resonligt tempo. Tentan är om cirka 1,5 veckor så det börjar dra ihop sig.


Ät rätt istället för att dricka vatten med "vitaminer" i!!!


Perfect World

Hejhej!

Ännu en gång i mitt liv har jag gett mig på att spela onlinespelet Perfect World. Och som vanligt när jag vill spela så ska patchen uppdateras. Alltid samma gamla visa.

Önskar jag kunde visa lite screen dumps men mina karaktärer ser så vanskapta ut att man blir rädd :P


Bildkälla


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!