Strawberry season

Snart börjar sommaren på riktigt. För min del börjar den när man gått på sommarlov. Sommar innebär också säsong för en sak till: jordgubbar. Redan i mars-april började dem spanska jordgubbarna finnas i mataffärerna, men hallå(!), hur goda är dem egentligen. Dem smakar inte som de svenska jordgubbarna när det är såsong för jordgubbar. Sen en bit innan sommaren kommer de belgiska jordgubbarna som smakar lite mer som den svenska men ändå inte riktigt. Sen finns det ett antal olika sorter som ger bär lite olika tider under säsongen.

Det roliga med jordgubbar är att man kan göra så himla mycket. Man kan göra kräm, göra tårtor med jordgubbar som dekoration, sylt, paj med all säkerhet och äta dem som dem är med lite kaffegrädde eller vanlig mjölk.



Bildkälla

Jag vill däremot pröva att göra en cheesecake med jordgubbar. Man kan ju göra cheesecake med passionsfrukt, blåbär och en hel del andra bär så varför inte med jordgubbar? Min mor och jag kom fram till att det kan vara gott med en cheesecake på min födelsedag. Det blir inte lika sött som en gräddtårta eftersom färskosten ger en viss syrlighet som maskerar sötman.

Update:
Sen har man ju naturligtvis prövat Ben and Jerry's Strawberry Cheesecake-glass. Jag tyckte den var riktigt god men den smakar med all säkerhet inte som riktigt jordgubbscheesecake.


Tråkplugg

Då har grannen satt igång att borra/såga i sitt tak igen. Håller på att bli galen eftersom det stör min koncentration som redan är distraherad av böckerna som strategiskt placerat sig på köksbordet framför mitt pluggmaterial.

Samma oljud som grannen för väckte oss i morse klockan 10. Det är inget tabu på att borra/såga tio på morgonen, men det var inget vidare trevligt ljud att vakna till.


Äntligen! Mer vampyr-tantsnusk

Äntligen har jag fått mina efterlängtade böcker. Bok elva och tolv ur Sookie Stackhouse-serien hämtade jag ut i förmiddags innan solen stod som högst (lite molnigt är det idag men just då sken solen).

Hur ska jag kunna plugga till tentan i nästa vecka om jag har två spännande böcker som skriker för att bli lästa. Jag har väntat en månad på dem så jag vill nästan sätta mina huggtänder i dem redan nu.


Gjort det ännu en gång

Florence + the Machine har gjort det ännu en gång! Fast denna gången ännu bättre. Hon har gjort en av låtarna till sountracket till Snow White and the Huntsmen som snart går upp på bioduken. Låten ska spegla den "elaka" drottningen. När jag hörde låten för första gången trodde jag att jag skulle börja gråta. Just den här låten är specialgjord och inte som Heavy in your Arms som fanns med på ett av soundtracken till en av Twilight-filmerna (minns inte rikitgt vilken men jag tror det var Eclipse).

Det känns genom hela låten som att man vilken sekund som helst kan kasta sig ut för ett stup och bara breda ut sina vingar och flyga. Inte första gången för min del som jag får den känslan.




Bildkälla

Bloggtorka - christal pink

Det har varit lite torka på uppdateringen idag. Har inte haft så mycket att skriva om.

Jag har däremot gjort nya naglar. Efter att ha klippt ner naglarna kände jag bara för att göra något snyggt med dem. Så jag lade en bas med Depend 003 i två lager och sedan använde jag Depend 223 för att dela nageln diagonalt. Det blev enligt min åsikt riktigt snyggt med metallglansen. I gränsytan lade jag silver glitter (Depend 047) för att jämna ut gränsen en aning.

Köpte nya lack på Åhléns efter dagens föreläsning. Är så himla kul att se min samling växa. Hade en massa lack som torkat ut som jag fick slänga tidigare i vår.


Mystery solved

Gör ett par dagar sedan såg jag en bild på Facebook som skulle föreställa Johnny Depp som åkte tunnelbana i Stockholm. Först tänkte jag: "omöjligt" och sen "Depp skulle aldrig kunna åka till Stockholm utan att media får nys om det".

För en liten stund sedan lade Aftonbladet ut en artikel om just detta mysterium. Mannen är en 46-årig frisör från Huddinge ^_^


Sleepy warmth

Det har varit himla varmt idag. Det blev så hemskt under eftermiddagen att jag och min pojkvän somnade i soffan och sov två timmar. När jag vaknade hade jag fortfarande pyjamas på mig och fick då tummarna ur chokladen och klädde på mig och gick ut.

Så nu sitter jag ute och läser en bok och hör alla barnen som leker i skogen (eller ja, det är trädsamling istället för skog).

Hade lite roligt ned Line Camera mellan sidorna i boken.


ESC

Vem kan ha missat att det är Eurovision song contest just i skrivande stund. Vad jag har ägnat denna tävlingen till? Koka rabarberkräm till exempel. Faktiskt hela sanningen. Jag hade otroligt mycket energi (studsade nästan lika mycket som tvillingarna i Jedward >_<) och då ställde jag mig och kokade kräm. Det är säsong just nu för rabarber så jag passade på att köpa tre stycken vilket visade sig vara dubbelt så mycket som i receptet. Jag har aldrig kokat kräm förut så jag hoppas att den är ätbar. Rabarberkräm är så himla läskande på sommaren typ som till lunch eller fika tillsammans med mjölk.


Jordgubbar

På väg gen igår från skolan åkte jag och min vän Sara förbi Kortedala och passade då på att inhandla jordgubbar till efterrätt senare på kvällen. Det fanns svenska men eftersom vi var tre personer som skulle ha jordgubbar köpte vi de billigare belgiska jordgubbarna. Dem smakade lika sött och gott som svenska. Fingrarna luktade sen bara jordgubbar eftersom jag hade fått den stora äran att skiva dem. Min pojkvän slukade alla sina jordgubbar på en gång medan jag och Sara satt och njöt av den söta smaken.


Första

Jag kan med stolthet säga att jag ny har fått mitt första VG sedan gymnasiet ^_^


Summer Chalmers

Var en snabbis på Chalmers idag för att hämta upp en tenta som jag snart skrev för en månad sedan. Lyckades dessutom fjäska till mig ett poäng till för att lyckas få VG!

På väg till Chalmers så såg jag att dem fina rhodedendronen blommade så fint. Knäppte en snabb bild i farten av några av blommorna. Det var så himla varmt ute så jag ville bara komma in.

Upptäckte när jag kom till Chalmers att den hade en hel våning till bara fläktar. Troligen är det vara industrifläktar som kyler ner en server eller hela kemihuset.


Coffee cat

En kursare till mig hade haft så himla tråkigt igår på föreläsningen att hon hade ritat kattöron och nos på en kaffemugg. Polli brukar rita och skriva på sina kaffemuggar. Det kan vara allt från att hon bara skriver kaffe eller ritar, som i detta fallet, en katt eller annat djur.


Dark Shadows

På fredag är det lönedag, för i stort sett alla som jobbar eller pluggar. Detta ska firas med att jag, min pojkvän och två vänner till oss ska gå på bio. Vi ska se Dark Shadows av Tim Burton med Johnny Depp. Det kommer nog bli ett bra avbrott ifrån de moderna vampyrhistorierna såsom Twilight och True Blood där vampyrer faktiskt kan se sig själva i spegeln ^_^

Ser verkligen framemot filmen. Älskar moderna vampyrhistorier och Dark Shadows ser jag verkligen framemot. Johnny Depp och Tim Burton har aldrig varit en misslyckad kombination hittills.


Bildkälla


Silver pants

Lindex Shop Online - Shorts
Bildkälla: Lindex Shop Online

När jag såg dem här igår blev jag nästan lite förälskad. Har aldrig varit ett stort fan av metallic-färgade byxor eftersom det oftast har en tendens till att bli väldigt stela och därmed skava. Jag vet att jag låter som en 50-åring men det är sanningen. För att komma till hemsidan: tryck på bildkällan ^_^. Funderar själv på att köpa dem, men får först se hur materialet är.

Spårvagn

Ett av de få transportmedel som finns tillgängliga för oss studenter utan körkort och bil är buss och spårvagn inom Göteborg. Jag kan inte precis säga att jag älskar spårvagn mest av alla transportmedel. Om en spårvagn blir stående, pga maskinfel eller andra orsaker så blir en stor del av spårvagnstrafik stående helt stilla eller omdirigerad. Oftast så stannar bussar på samma ställe som spårvagnen så då får den också ledas om.

En annan nackdel med spårvagn är att spåren i Göteborg är ganska så slitna och vagnarna är gamla så det kan förekomma mycket skakande eller att spårvagnen har problem med att bromsa mjukt vilket gör att man kan flyga en meter när spårvagnen ska bromsa in vid en hållplats.

Att åka buss i Göteborg är dock inte ens att tänka på. Vägarna inne i centrala Göteborg är ibland av gatsten eller fulla med hål i asfalten pga slitningar.

Sen är ventilationen på både spårvagnar och bussar under all kritik under vår och sommar. Den enda formen av ventilation som finns är att öppna ett fönster som knappt släpper in någon form av luft. På de nyaste spårvagnarna finns dock ventilation som gör att man knappt vill stiga av spårvagnen under en het sommardag.


Till skolan

Just nu håller jag på att göra en av de längsta resorna till skolan so far . Tre timmar och fyrtiofem minuter kommer det ta mig att komma till skola idag. Eftersom jag inte kunde åka hem igårkväll så får jag åka hem tidig morgon idag istället. Klockan sex ringde väckarklockan så jag fick vara så snäll och stiga upp eftersom jag inte hade packat färdigt allt.

Bussen gick fem över åtta från Lund. Något trött är jag fortfarande, kanske för att jag sov dåligt inatt. Slänger in en bild på en riktigt trött Emma :)


Kodfel

Jag har upptäckt att förra inlägget har lite kodfel. Detta beror troligen på att jag hade svårt att publicera inlägget från min telefon. Troligen var bilderna för stora så att de bara delvis publicerades. Så fort jag kommer hem till Göteborg och har tillgång till min dator så ska jag fixa till inlägget och ta bort koderna.

Uppdatering: Problemet är nu åtgärdat.


Bildbomb!

What a day! Det finns inte så många fler uttryck att att använda i detta sammanhanget.

Min mormor fyllde år för en vecka sedan och idag firade vi hennes dag med att åka till Malmö, till Big Bowl närmare bestämt, och bowlade. Det är cirka tre månader sedan jag bowlade sist. Och jag kan med gott samvete säga att jag är urkass på att bowla. Men det är ändå skitroligt. Det är ett av dem perfekta sätten att umgås och verkligen ha kul. Man kan enkelt uppmuntra och heja på när andra spelar för att det är så himla roligt.

Efter en timmes bowling käkade vi grillbuffé. Det stora felet jag gör när jag äter buffé är att jag äter för mycket, alldeles för mycket. Men jag är student, så jag vet aldrig när jag får mat nästa gång, och jag är skåning så jag älskar mat. Dessutom så serverade den äggakaka. Efter ett samtal med kocken så godkände min far äggakakan. Efter det åt alla i sällskapet av den, som efterrätt. Vi behövde ingen glass eller tryffel, äggakakan var så god.

Sen bar det av till Lund, hem till mina morföräldrar för att äta tårta. Det blev inte tårta utan min morfars hemmalagade glass som är så himla god, den med. Vi åt glass, snackade en massa (eftersom det var en månad sedan jag såg mina släktingar på min mors sida så vi hade en massa att prata om) gick en sväng i trädgården och tittade på allting som blommade just nu, jag tog ett par bilder på ett blommande äppelträd och min mormors svarta penséer.

Slänger in bild på hur jag såg ut idag, min samling av hårklämmor med blommor börjar växa sig stor och ändå är jag inte riktigt nöjd, vill ha fler färger, och lite blad också.


Rödtott

Håller just nu på att lägga pussel. Det är min vanliga sysselsättning när jag är hemma hos mina föräldrar. Förra gången jag var i Skåne så var jag nedgrävd i en bok men eftersom posten inte levererat mina böcker ännu så får jag sysselsätta mig med att bygga pussel, lyssna på musik och leka med katten. Mina föräldrar har en röd kissemiss så nu är vi två rödtottar i huset ^_^


Körig dag

Idag åkte jag ned till Skåne. Åkte ned med mina föräldrar. Så under cirka tre och en halv timme satt jag i en bil och var något trött när vi äntligen var framme.

Förhoppningsvis så ska uppdateringen bli lite bättre de kommande dagarna. Har varit ganska upptagen med födelsedag och mina föräldrar. Inte för att dem är så tidskrävande men man kan inte ligga på latsidan.

Bjuder på den tårtan, eller cheesecake som det egentligen var, som jag hade bakat till min pojkvän på hans födelsedag.


Kustgott

Att bo på västkusten medför en hel del positiviteter: att få tag på fisk och skaldjur är mycket enklare än om man bor inne i landet. Mina föräldrar kom upp igårkväll och idag vid elva åkte vi till Angered och köpte färska räkor, havskräftor och spättor. Kräftorna och räkorna åt vi till lunch med lite bröd och ägg. Det var så himla gott och så himla längesedan. så nu sitter vi mätta och trötta och bara gottar oss. Det är dessutom min pojkväns födelsedag så om en liten stund ska vi äta tårtan som jag bakade igår.


Vilken röra!

Bakade i förmiddags tårtan som vi ska ha i morgon när min pojkvän fyller år. När den var i stort sett färdig, förutom garneringen, så tittade jag mig omkring i köket. Det var fullt med grejer i stort sett överallt. Aldrig i mitt liv skulle jag tro att mitt kök skulle se ut som en svinstia.


Pancakes

Dagens lunch består av smaskiga tunna pannkakor. Jag är urkass på att steka pannkakor men den här gången blev dem faktiskt bra.


Mmm... Chocolate!

Hittade två nya sorters choklad idag när vi var och handlade. Marabou mjölkchoklad med jordgubbe och Marabou mörk choklad med kokosflingor.

Marabou med jordgubbe smakade jättegott. Påminde mig om en sorts choklad jag åt när jag var i Tyskland en sommar.

Den andra har jag inte prövat än eftersom jag proppat i mig lite kakskalkar sen jag bakade kolakakor.


Spring

Dagen bjöd på ett par timmar då solen visade sig. Åt lunch på Zoologen idag i hopp om att stöta på några av mina kursare som tyvärr ha fått gå om första året.

Utanför zoologen knäppte jag en bild på vattendroppar på några fantastiskt fina blad. Massor med vattendroppar som föll igår glittrade i solen.

Sen på väg till spårvagnen så var sluttningen till berget översållat med maskroser. Okej, kanske inte den allra härligaste blomman men sluttningen var så fin.


Peanut butter

Jag har dålig humor ibland, eller ja, ganska ofta >_<


Artikelgranskning

Ligger i skrivande stund och läser två stycken artiklar till morgondagens seminarie. Jag somnade i soffan i eftermiddags efter att jag ätit lunch i stort sett helt utan anledning. Det händer inte så ofta och jag hade så himla dåligt samvete när jag vaknade och såg att klockan var halv fem.


Teoretisk läkemedelsanvändning

Som jag nämnde igår så kommer denna veckan vara en av den kortaste veckorna vad det gäller föreläsningar. En föreläsning idag med Hedvig Norden från Oslo om läkemedelsanvändning bland gravida och ammande och seminarie i morgon om kvalitativa metoder och epidemiologi. Låter det inte lagom roligt?

Dagens föreläsning var faktiskt riktigt intressant, att även om man inte generellt ska använda några läkemedel så är det ibland nödvändigt. Föreläsaren var norska, ingenting som jag tidigare haft problem med eftersom kompendierna varit på engelska. Nu var kompendiet på norska och svenska. Men föreläsningen var intressant och väckte många frågor.


Coffee

Jag glömde att berätta om min fredag. Förutom att det stormade skitmycket, vilket vi upptäckte att det var en klass 1-varning när vi satt på spårvagnen hem.

Så fredagskvällen var helt galen. Mötte upp en vän i stan för att sedan möta upp med min pojkvän ute på Svingeln för att käka buffé på en kinaresturang. Jag älskar både riktig kinesisk mat och det som jag kallar svensk kinamat. Men den resturangen var på ägdes av riktiga kineser som verkligen serverade riktig kinamat. Inte biff med bambuskott eller tre små rätter som vanligt utan riktig kinamat. Både jag och min vän njöt av maten. Min pojkvän hann knappt äta för han hade fullt upp med att sysselsätta två barn som var med i sällskapet.

Efter middagen var jag och min vän sötsugna så vi letade upp ett café som låg på avenyn som hade öppet till 22 och där satt vi och flummade, drack kaffe och mumsade på varsin brownie. Dem spelade gamla klassiker som vi sjöng med till och skrattade som galningar.


Shoe Shopping... och Excel!

I morgon börjar troligen terminens kortaste vecka. Jag har bara två dagar med föreläsningar och är ledig från onsdagen till söndagen. Mina föräldrar kommer upp på onsdag kväll och sen åker jag till Skåne på fredagen.

Idag har jag och min kära pojkvän varit en kortissväng i Nordstan. Jag skulle köpa skor, men kom hem med allt annat än skor >_<. Kände att jag behövde komma ut ur lägenheten efter att ha städat och fixat mitt schema till sommaren. Det schemat jag fick tillsammans med alla andra papperna till sommarjobbet var outdated, och jag har inte ens börjat jobba(!), så jag behövde lägga in allt i Excel. Jag älskar Excel eftersom man kan göra en massa formler så om man ändrar en enda siffra så ändras allt annat som är beroende av den siffran i den cellen.



Söndagstrött Emma ^_^

Sorry

Ännu en gång så har min uppdatering varit skitkass. Känns som att jag inte riktigt är ämnad till att blogga. Sen blev det en helknasig kväll igårkväll. Planerade först med att det bara skulle vara jag och min pojkvän till middag, men helt plötsligt var vi fem. Några nya grannar, varav den ena kom från samma stad som min pojkvän, och en vän till min pojkvän. Det blev en hellyckad kväll men Gud vad trött jag var när dem hade gått hem sådär vid halv nio. Trodde jag skulle däcka på kuppen vilket jag gjorde ett par timmar senare när vi tittade på Mumien - Återkomsten, vilket är en bra film, när man inte är heltrött.


Finish!

Lägger den sista touchen vid min "outfit" inför kvällens middag plus eventuell bar. Det enda jag har kvar att göra är att lägga nagelförstärkare på mina naglar. Tog bort det silvriga nagellacket idag eftersom det såg rent ut sagt för jävligt ut. Och eftersom mina naglar nu börjar bli långa så ska jag göra allt för att dem inte ska brytas på ett eller annat vis, så förutom försiktighet så ska jag köra på med nagelförstärkare.



Hittade en skitbra låt på Youtube med Panic! at the Disco. Verkar som det kommer en hel del bra låtar nu, okej, just den låten jag lyssnar på (för peppens skull) är från 2011 men för mig är den brand new.


Torkade aprikoser

Har någon prövat torkad frukt någon gång? Jag prövade torkade aprikoser igår för första gången. Dem var jättegoda. Verkligen att rekommendera som snacks mellan föreläsningar eller istället för godis. Läste dessutom på flera webbsidor att om den torkade frukten är utan tillsatt socker så är den lika nyttig som en vanlig frukt, i detta fall en vanlig aprikos vilket känns jätteskönt. Jag har en tendens att äta för mycket godis istället för frukt och grönt.


Chow mien

Gårdagens middag bestod av lite rester från middagsbjudningen som till slut blev chow mien (stekta nudlar). Hittade ett recept på en superenkel woksås som jag gjorde och slog på den sista stunden innan servering.


Läkerol


Bildkälla

Äntligen tog jag mig mod till att pröva den nya Läkerolen som kommit ut för ett litet tag sedan: Licorice & Sea Salt! Jag kan säga så mycket att det var en aning besvikelse, det smakade knappt något salt alls utan bara lakrits. Tycker man om saltlakrits så kommer man bli besviken. Om tanken var att tabletten skulle smaka saltlaktrits så har dem misslyckats med namnet för något havssalt kan man inte hitta över huvud taget.

Baking

Eftersom vi inte behövde förbereda någonting inför morgondagens seminarie så hade jag en kväll till att göra vad jag vill. Så jag bakade bröd. Jag tycker inte om att köpa bröd, mest av ekonomiska skäl. Dessutom tycker jag inte om färdigskivat bröd och mycket bröd man köper idag är färdigskivat.


Student

Sitter på spårvagnen hem från stan nu. I slutade en timme tidigare än planerat och eftersom klockan bara var två så drog jag in till stan. Studenttiderna börjar närma sig och jag har två släktingar som tar studenten i år: min lillasyster och min kusin. Dem går ut på samma dag och dessutom ska dem ha sina studenter ihopa så jag har bara en fest att gå på.

Eftersom gymnasierna i Gbg har så tidiga studenttider så har dem redan börjat sälja grejer inför studenten. Till exempel sånna där gosedjur man hänger kring studentens hals istället för en blomma. Väldigt bekvämt för min del och ett längre minne för personen son tagit studenten. Jag har själv kvar grejer som jag fick när jag sprang ut. Butterick's är en bra affär att köpa studentgrejer hos. Dem har både bordsdekorationer och visselpipor (störigaste grejen med studenttider!).

Jag vill inte visa någon bild av vad jag köpt till mina släktingar eftersom det finns en risk att dem läser min blogg ;)


Jag vill ha dig baby!



Att sitta på spårvagnen och lyssna på Magnus Uggla's "Jag vill ha dig baby" samtidigt som man läser en True Blood-bok är bara för härligt när man ska åka till skolan. Blir man inte pigg innan så blir man det sen. Att åka till skolan med spårvagn kan faktiskt vara tråkigt, lite för att man åker samma sträcka varenda eviga dag och för att spårvagnen alltid står stilla innan centralstationen och Brunnsparken vilket är smått frustrerande ibland.

Kategorier

Som kanske sett ganska många gånger så har jag bara haft en enda kategori: allmänt, men nu ska det bli ändring på det. För att ni som läsare lättare ska kunna hitta bland inläggen och kanske läsa endast dem kategorier ni är intresserade av så har jag delat in inläggen i kategorier. Än så länge finns det bara ett par kategorier och alla inlägg är inte sorterade eftersom detta är en väldigt lång process.


Cops

Ursäkta den dåliga uppdateringen igen. Jag vet inte riktigt varför jag inte skrev några inlägg igår. Troligen för att jag var så trött när jag väl kom hem efter skolan.

Som lite plåster på såren så bjuder jag på ett klipp från Youtube med Gabriel Iglesias som jag bloggade om för cirka en månad sedan (kan tyvärr inte länka pga. min dåliga katergoriindelning som jag så småningom måste fixa).



Ska försöka slänga upp ett par inlägg till innan jag går och lägger mig ikväll.

Cake pops

Efterrätten på middagsbjudningen igårkväll bestod bland annat av trädgårdspaj och Cake pops. Det var första gången jag gjorde Cake pops men det är så enkelt att man kan knappt göra fel. Jag använde ballerina original till smeten istället för ballerina kladdkaka som många recept säger att man ska använda men jag tror helt klart att det skulle bli för sött. Annars kan man även använda singoalla till smeten.

Eftersom jag hade gjort både paj och cakepops, och att några av gästerna hade tagit med sig en kladdkaka också så blev där jättemycket kvar av både pajen och Cake pops.


Princess

När jag liten så fick jag aldrig någon prinsesskrona, eller någon prinsessklänning för den delen. Jag tror det är lite därför jag kompenserar med så mycket nu när jag blivit äldre för idag köpte jag mig min allra första prinsesskrona. Det är bara en liten men min tanke var framförallt att ha den när jag hade håret i en donut bun.

Sen köpte jag även ett mobilsmycke till min kära iPhone, som man stoppar i hörlursuttaget, i form av en röd ros.


Silver

Jag skrev igår att jag skulle göra nya naglar. Det gjorde jag, men jag förstörde dem så mycket att jag fick ta bort dem helt. Stötte i en massa och sen så skulle jag fixa håret så då blev dem ännu mer förstörda. Men designen jag hade gjort var riktigt snygg som jag definitivt ska göra någon mer gång.

Men, frukta ej, jag har gjort nya naglar idag. Köpte ju nya nagellack för inte så länge sedan och ett av den var Depend nr. 223. Det är helt i silver och är jättesnyggt. Älskar att det efter bara ett lager täcker helt och hållet. Okej, två lager kan också vara nödvändigt men för min del räckte det med ett lager ^_^


Project nails

Sitter och målar naglarna. Vet inte riktigt vad jag ska göra för design. Har dessutom inte då många färger att välja på heller så jag är ganska begränsad.


Busy friday

Denna fredagen har varit väldigt upptagen. Började dagen med tre timmars föreläsning mellan tio och ett, eller ja, det blev bara två och en halv timme.

Efter ett skulle jag möta en gammal klasskamrat på Valand så vi kunde gå och äta lunch ihop. Sist vi sågs var i slutet på februari så vi hade en massa att ta igen. Så vi åt lunch på Subway. Min vän kom på att han skulle på ett möte och frågade om jag ville hänga med, så vi skyndade oss eftersom vi var lite försenade (en hel halvtimme typ). Efter mötet så gick vi till Linneplatsen för att bege oss hemåt, eller ja, jag skulle till Angered för att köpa lite grejer till middagsbjudningen i morgon. Tänker inte skriva vad jag ska bjuda på eftersom det finns personer som är bjudna som läser min blogg.

Efter middag (och efter The Vampire Diaries) så svängde jag ihop efterrätten till i morgon så den är färdig så slipper jag oroa mig över den. Så nu ligger jag med min pojkvän i soffan och tittar på The Independence Day. En av alla bra alien-filmer


Inte ens i lägenhet....

... Slipper man ljudet av grannen som klipper gräsmattan på eftermiddagen. Det störde mig något fruktansvärt när jag bodde hemma i villa att grannen en fredagskväll fick för sig att klippa gräsmattan. När jag flyttade till lägenhet utan trädgård så var jag överlycklig för att slippa höra gräsklippare ljuda i lagom tid till middagen på fredagskvällar, men nej, även nu får man höra detta otrevliga ljud.


True Blood

Sitter på en väldigt tråkig föreläsning så jag bjuder på en teaser poster från True Blood.


Kawaii

Tre timmars föreläsning på den första dagen på den sista kursen för terminen. Den första föreläsningen skulle ha varit tre timmar men blev två timmar istället. Dem andra föreläsningen skulle ha varit två timmar men blev inte lite mer än en timme. Ganska skönt ändå efter långhelg efter en tenta. Det är otroligt hur ringrostig man kan bli för mindre än två veckor.

Efter skolan gick jag en sväng i Linnéstan och Haga. Min pojkvän, som drabbats av den mans-förkylning behövde lite grejer från Apoteket så jag traskade dit och fixade lite näsdukar och halstabletter. Sen gick jag en sväng i Haga till Kawaii Shop. Köpte en ny nyckelring och ett nyckelskydd. Nyckelringen är så himla verklighetstrogen att jag skulle kunna äta upp den :)


Deadlocked


Bildkälla

Igår släpptes den äntligen, den tolfte boken i Sookie Stackhouse-serien! Varför är jag så glad över detta då? Jo, för att jag läser ut en bok på ungefär 2-4 veckor, beroende på intresse just då. Jag har ingen aning om detta är den sista eller om det kommer fler. Jag hoppas lite innerligt att detta är den sista boken, men ändå inte. Vill så gärna läsa mer, och lite för att jag inte vet vad jag ska läsa när serien är slut. Lite samma dilemma som när jag hade läst En Geishas Memoarer.

Så för att säkra läsningen ett par månader framöver har jag beställt hem både Dead Reckoning (bok 11) och den Deadlocked (bok 12 ny!) från CDON. Kan knappt bärga mig tills dem dimper ner i min brevlåda. Fast först måste jag läsa ut Dead in the Family (bok 10) ^_^

1:a maj

Idag hände någonting som vanligtvis aldrig brukar hända naturligt: jag plockade fram min kära solspray, smorde in armar och ben i förberedande syfte för att gå ut en stund i solen. Jag, som hatar sol och värme, gick frivilligt ut och "solade". Man kan inte säga att det gav resultat, vilket jag inte vill uppnå i heller, eftersom jag bara satt ute cirka 30 minuter. För mig är inte sommaren en tid man ligger och trycker på stranden för att bli brun som en pepparkaka. Rödhårig, blåögd och ljushyad som jag är så skulle det bara vara rena rama självmordet. Jag blir röd som en rödbeta efter ett par timmar på stranden trots att jag smort in mig.

Men det var otroligt varmt ute trots att det blåste lite smått. Verkligen skönt väder.

Förutom att ha "solat" idag så har jag kollat på lite grejer man kan göra i Kina när jag och min pojkvän eventuellt åker dit. Vi får se hur mitt jobbeschema ser ut under de två månaderna jag ska jobba, men jag håller verkligen tummarna för att vi kan åka för jag vill verkligen träffa min pojkväns mamma och hans släkt. Tyvärr har han få släktingar som pratar engelska men jag får ha min pojkvän som tolk ^_^.

När jag rabblade upp hela listan på grejer för min pojkvän vad jag skulle vilja göra (djurparker, aquarium, Den Förbjudna Staden, osv.) så blev han en aning blek. Eftersom det fortfarande är varmt i Kina under augusti och ganska fuktigt dessutom så tyckte han att jag skulle stryka ett par grejer.


Bildkälla

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!