Chinese in the city park

Efter bion gick jag och min vän till en kinaresturang och köpte kinamat att ta med. Det var så fint väder så vi tänkte att vi tar med maten och käkar i Lunds stadspark. Riktigt trevligt faktiskt. Min vän hade aldrig ätit med ätpinnar så det var riktigt roande eftersom hon inte kunde plocka upp större bitar. Dessutom så fick hon spetsa den friterade fläsken i sötsur sås. Riset var också en riktig utmaning. Med det friterade fläsket i sötsur sås käkade vi stekta nudlar med grönsaker. Vi ville verkligen ha en vegetarisk rätt eftersom det skulle bli alldeles för mycket kött annars.
 
 
 
Vi beställde dessutom friterade bananer med sirap, strössel och riven kokos till efterrätt. Dessvärre så försvann dem så snabbt så att jag hann inte ta någon bild.

Breath of life

 
Bildkälla
 
 
En av alla bioupplevelser i sommar uppfylld. Jag har äntligen fått tummarna ur chokladen och gått och sett Snow White and the Huntsman med Kristen Stewart och Chris Hemsworth. Det var en rikitgt bra film och rekommenderas starkt till de som gillar fantasyfilmer. Jag älskade konceptet trots att filmen skiljde sig ganska kraftigt från Disney's Snövit. Huvudhistorien fanns fortfarande kvar så enormt mycket skiljde sig den inte. Mest smådetaljer.
 
Däremot satt jag igenom hela filmen och försökte komma på vilken dialekt Christ Hemsworth hade. Det var definitivt inte amerikansk-engelsk men när vi kom ut från biografen så kollade jag upp det på min IMDB-app och det visar sig att han är född i Melbourne i Australien... Mystery solved! Älskar den australiensiske engelskan. Har nog aldrig träffat på en australienare som är infödd. Har däremot träffat folk som bott i Australien i flera år men som fortfarande inte har den rikitgt härliga australiensiskan.

Lördag igen ^_^

Det har varit en lång dag idag, först jobba i förmiddags och sedan bar det av till Lund för att träffa en barndomsvän och gå på bio. Det blev en eftermiddagsvisning eftersom vi båda två kände oss ganska trötta från veckans arbete. Både hon och jag arbetar heltid så att ses en eftermiddag och gå på bio och sen snacka över en middag är mer än guld värt för oss.

Ensam hemma

För första kvällen på tre veckor är jag helt ensam hemma, förutom katten då. Detta betyder att jag kan göra precis vad jag vill, titta på vad jag ville på TV osv.
 
Mitt val av underhållning för kvällen är filmen Interview with the Vampire med Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst och Antonio Banderas. Jag har sett filmen förut men blir aldrig less på den. Att både Tom Cruise och Brad Pitt ser ut som två pudlar spelar absolut ingen roll för min del. Dessutom så kan jag mumsa på precis vad jag vill. Just nu är det torkade aprikoser och vindruvor men detta kommer troligen gå över i choklad och glass.
 
Bildkälla

King of beds

På mitt rum står just nu två extrasängar som mina föräldrar har hemma för när både min pojkvän och min systers pojkvän sak sova över. Katten tycker att dem är väldigt bra för att ligger man ovanpå dem så kan man så väldigt långt. Han ser nästan ut som att han är kung över sängarna så ståtlig han ser ut.
 

Super för mina förstörda naglar

Kort efter att min syster tagit studenten råkade jag ut för något fruktansvärt. I samband med att jag började jobba så fick jag problem med att mina naglar skivade sig, ganska långt ner och för att jävlas på riktigt, och var allmänt torra och tråkiga. Desperat efter hjälp gick jag in i en av de små butikerna som finns i min hemstad och bad och råd. Jag blev då rekommenderad myrraolja och nagelbandskräm för att förebygga och åtgärda att naglarna skivar sig.
 
Myrraolja har jag hört sedan innan att det ska göra så att naglarna växer fortfare, något jag verkligen vill just nu för att jag skämms för att mina naglar ser hemska ut. Jag tycker att hur en persons naglar ser ut speglar väldigt mycket personligheten. Jag är inte en nagelbitare eller någon som inte tar hand om mina naglar utan tvärtom men eftersom jag börjat jobba och har mindre tid att ta på handkräm och fixa och dona så har det hamnat lite i skymundan.
 

Afternoon in Ystad

Det var så himla skönt att komma till Ystad. En massa har ju ändrats sedan jag gick i skola där för cirka 5 år sedan. Butiker hade slagit igen och öppnat, precis som i alla andra städer. De senaste gångerna jag varit i Ystad har jag inte riktigt haft tid att titta mig omkring. Allting hade inte förändrats, exempelvis som att många matställen hade inte ändrats ett dugg.
 
Jag och min kursare, Christoffer, besökte bland annat småbåtshamnen i Ystad. Det var så himla mysigt att sitta och lyssna på hur vattnet skvalpade och dessutom se båtar som skulle lägga till i hamnen. Vi såg bland annat en nederländsk och en tysk båt. Solen sken dessutom som bara den så jag fick passa mig så att jag inte brände mina armar. Som tur så hade jag en sjal med mig. Jag bränner mig ganska lätt så jag måste verkligen passa mig.
 
 
Efter att vi strosat omkring i småbåtshamnen så begav vi oss in till centrum igen. Vi var båda törstiga och vi hittade en mysig liten sushiresturang precis i slutet av gågatan vid Österportstorg där vi slog oss ner på deras uteservering. Vi beställde varsin Coca Cola och till det fick vi wasabinötter som tilltugg. Jag är inget större fan av wasabi för att det smakar för mycket pepparrot men Christoffer glufsade i sig nästan allihopa. Hans min när han bet i en riktigt stark nöt var obetalbar.
 
 
Klockan hann bli ganska mycket när vi satt och fikade på sushiresturangen så det var tid för oss båda att åka hem. Jag skulle ta bussen medan Christoffer körde hem till Simrishamn där han bor för tillfället. Han precis som jag bor hemma hos sina föräldrar under sommaren eftersom han bara har lägenhet i Göteborg precis som jag.

More vampires

Jag hinner knappt läsa färdigt den ena vampyrserien förrän jag börjar på nästa. Det är nästan så att jag har fått en form av fetisch för vampyrromaner. Först var det Twilight, sen The Vampire Diaires och sen hade jag ett kort uppehåll och läste En Geishas Memoarer för att sedan hoppa på Sookie Stackhouse-serien.
 
Nu har jag fått hem den senaste beställningen av vampyrböcker - Anne Rice's Interview with the Vampire och The Vampire Lestat, dem två första böckerna i en serie som jag inte minns vad den hette. Båda filmerna har blivit filmer som jag har sett och jag är alltid lite bakvänd, eller i alla fall ibland, och ser filmen innan jag läser boken. Kan vara en utmaning ibland då man kan råka blanda ihop dem eftersom dem inte alltid har exakt samma följd av händelserna.
 
Bildkälla
 
Bildkälla
 

Upp

Det har gått trögt med bloggandet den senaste veckan, det är jag fullt medveten om. Förhoppningsvis så kan jag uppdatera med färska bilder från Ystad som jag ska till idag. Ska dessutom fixa lite tidsinställda inlägg medan jag väl håller på.

10 timmars jobb

Ni anar inte hur skönt det är att komma hem efter att ha spenderat tio timmar på jobbet. Började klockan 8 i morse med att ställa fram alla produkter och skylta om till den nya kampanjen som började idag. Jag har aldrig jobbat så länge i hela mitt liv. Som tur så hade jag två fikapauser plus 45 minuters lunch. Som tur så var det en ganska lugn dag. Vid klockan 17 slogs receptdelen ut så inga som helst receptbelagda mediciner kunde hämtas ut utan vi fick skicka kunderna tvärs över gatan till våra konkurrenter (Apotek Hjärtat).

Jag kunde trösta mig med när jag kom hem var att jag hade ett nytt avsnitt av True Blood att se. Verkligen skön avslappning och eftersom jag läst ut den senaste boken så var det lite som plåster på såren innan jag får böckerna jag beställde igår som är ur en annan serie av Anne Rice.


Läkemedelssången

 
Min mor hittade den här lilla sången på Facebook igår morse och jag trodde jag skulle garva tills jag dog. Tittade på den sedan igårkväll och la märke till en del roliga grejer, såsom "and if you want to overdose there is always paracetamol". Paracetamol är då den verksamma substansen i Panodil, Alvedon, Pamol och en av de verksamma substanserna i Panocod. Verkligen älskar sången. Lite speciellt eftersom jag vet vad ungefär hälften används till.
 
Slutklämmen på sången är ju också smått obetalbar.

Maat!

Sitter i skrivande stund i min sång hemma hos mina föräldrar, regnet öser ner utomhus och det smattrar på fönstret sådär mysigt och härligt. Men känslan hade varit skönare om min mage inte hade skrikit efter mat. Min far har sagt åt mig att vi skulle vänta till att äta klockan 19 men när minuterna bara kryper förbi så kan man inte låta bli att tänka på den envisa hungern som inte ens vill stillas med en torkad aprikos.
 
Som tur så ska vi beställa kinamat ikväll. Det var ett tag sedan jag åt kinamat, lite för att min sambo är kvar i Göteborg och det är han som är experten på att laga kinamat förutom när det kommer till stekta nudlar för där är jag faktiskt experten. Får dem att smaka ungefär likadant som på kinaresturangerna.
 
Klicka på bilden för att komma till bildkällan.
 

2013 - året då allting sker

Läste alldeles nyss ut den senaste Sookie Stackhouse-boken, Deadlocked, och får samma känsla som jag fått alla andra gånger jag läst ut en bok: "vad ska jag läsa nu, det kommer dröja skitlänge tills nästa bok kommer ut. Som tröst hittade jag ett videoklipp på MTV, en intervju böckernas författare, Charlaine Harris, om att nästa bok kommer 2013. Okej, halva 2012 har redan flutit förbi så det är inte så långt kvar, vips så är det 2013... I wish!
 
 

Get More: Music News

 
Trodde att den andra Avatar-filmen skulle komma nästa år men det var tydligen inte förrän 2015 *sad face* TT__TT
 
Jag kan ju trösta mig med att den femte säsongen av True Blood nyligen startat så jag kan fortsätta att underhålla mig med Sookie och alla andra från Sookie Stackhouse-böckerna.
 
Älskar den här bilden som är den senaste episoden som sändes för en vecka sedan:
"Have you seen Jason’s butt? When it’s rock hard you could chip a fang on it."
Bild från True Blood's facebooksida
 
Får väl leta upp någon ny bok jag kan läsa. Om det finns någon bra bok någon av mina läsare läst så får ni gärna lämna ett tips i kommentarsfältet.

Glad midsommar på er!

 
Olyckligtvis kommer jag inte få fira midsommar med min pojkvän i år i heller. Trots att vi har varit ihop i snart 4 år så har vi aldrig firat midsommar ihop. Han vet knappt vad det är, kanske att det är en stor grej i Sverige och som grundar sig i vår asatro från istiden i stort sett. Jag visade honom Youtube-klippet ovan eftersom det verkligen beskriver hur man firar midsommar och hur man överlever den.
 
Själv sitter jag i en stuga i Ystad Sandskog med mina föräldrar och några vänner till vår familj. Det är vårt traditionella midsommarfirande, i en stuga i Ystad Sandskog. Förr gick vi till idrottsplatsen och dansade kring midsommarstången men eftersom de senaste åren har varit så dåligt väder på midsommar så blir det troligen inget dansande i år i heller. Dessutom är alla "barnen" vuxna numera så det är inget roligt precis.

Wide Awake

För cirka fyra dagar sedan kom en ny musikvideo med Katy Perry's senaste singel Wide Awake. Såg den när jag var inne på Youtube nu ikväll och jag tyckte videon och låten passade väldigt bra ihop. Lite Snövit-stuk över den och jag älskade Katy's blåa hår. Hon har alltid så härliga färger och man blir nästan alltid glad av att se hennes musikvideos.
 
 

Tidsinställt inlägg - Tredje dagen på jobbet.

Det går bättre och bättre på jobbet. Det där med kassaapparat var inte så svårt som jag trodde. Dock finns det risker för att få ont i både rygg och fötter eftersom jag står mycket stilla. Idag hoppas jag ju helt klart på att det kommer in med grejer till egenvården som behöver packas upp. Har dessutom dålig koll på var allt står så jag måste verkligen hjälpa till att packa upp.
 
Men herre Gud, jag har bara varit på jobbet i tre dagar och jag ska vara där till mitten av augusti så jag har mer än tid på mig att läsa mig allt.

Body Shop - Mango

Jag lovade för snart en vecka sedan att jag skulle visa min nya body butter som jag köpte kort efter att jag anlänt till Skåne. Eftersom Blogg.se's mobilapp inte behagat fungera så får jag istället lägga över alla bilder till en dator. Lite krångligare än om appen hade fungerat.
 
Hur som hur, när jag var på Body Shop på Nova Lund för en vecka sedan köpte jag en ny body butter med doft av mango. Min far gillade inte min gamla body butter som luktade kokos. Jag älskade den runda doften av kokos men jag tänkte inte på att både min far och min syster hatade kokos.
 
 
Den luktar jättegott. Jag kan verkligen rekommendera body butter mango om man gillar doften av mango. Lite söt men ändå inte starkt söt.
 
 
 
Jag fick även ett prov på en mango scrub som även var återfuktande. Riktigt bra på sommaren när man bränt sig. Mycket av den huden man bränner ska av sen eftersom hudcellerna dör snabbare efter en solbränna. Har inte haft möjlighet att pröva den ännu men den tiden kommer den med.
 
 
 
Sen hade dessutom också Body Shop en lista mot djurförsök med kosmetika. I ett flertal länder är det fortfarande tillåtet. Så nästa gång ni är på Body Shop och handlar så skriv på listan. Man binder sig inte till någonting men det är jättebra att skriva på den. Man ska vara emot djurförsök med kosmetika. Djurförsök med läkemedel och operationsutrustning ska man vara för för annars kan läkemedelsanvändningen bli väldigt riskabel.

The Evolution of Life

Lite kompensation ska mina läsare ha för att jag inte bloggat på tre hela dagar. Det är lite smått skandal. Appen till mobilen funkar troligen fortfarande inte (har inte kollat idag eftersom jag jobbat) och det kommer nog dröja en stund innan dem uppdaterar den.

Som liten kompensation lägger jag inte lite komedi med Gabriel Iglesias. Ni kanske minns Youtube-klippet jag la upp för ett par månader sedan i kategoring komedi. Har massor med roliga Youtube-klipp som även finns tillgängliga på Gabriel Iglesias egna Youtube-kanal.


Star Wars Cello

Min sambo visade denna för mig igår innan han åkte hem. Riktigt coolt om ni frågar mig. Jag brukar inte gilla när folk gör en form av parodi på något filmtema, men detta var så professionellt gjort att jag älskade den. Framförallt Darth Vader som spelar dragspel i mitten. Riktigt coolt!

Deras Youtube-kanal hittar nu här


Första dagen på jobbet

Den första dagen på mitt nya jobb är avklarat. Jobbade bara 5 timmar så det gick ganska snabbt.

Kom på när jag kom hem i eftermiddags att True Blood hade nytt avsnitt igårkväll så det första jag gjorde när jag kom hem var att kolla på det. Var dessutom vrålhungrig så jag åt lite.


Student

Problemet med att logga in på Blogg.se i mobilen fungerar fortfarande och jag misstänker att detta beror på att de inte uppdaterat appen samtidigt som dem uppdaterade hemsidan och inloggningssidorna. Detta har då lett till att jag inte kunna blogga på 3 hela dagar. Är inte alltid sugen på att sätta igång min dator för att skriva ett inlägg som saknar meningsfulla bilder.

Tog lite bilder som jag la ut på en annan hemsida som jag kan visa er från min systers student. Det som står skrivet på flaket är ett internt skämt bland alla gymnasieskolorna på S:t Lars i Lund. Detta området var från början ett psyksjukhus och är fortfarande men flera byggnader är omgjorda till skolor.


Satans Blogg Esse

När jag äntligen får en dag som jag verkligen har tid att blogga på så kan jag inte ens logga in på blogg.se's app på mobilen. I stort sett 75% av alla blogginlägg jag skriver gör jag på min telefon. Det är smidigt och alla bilder jag tar ligger på min mobil. Dessutom kan jag enkelt blogga när jag reser inom Sverige också.

Måste lösa problemet med mobilappen så snart som möjligt, men den enda åtgärden jag kom på var att avinstallera och återinstallera skiten men funkade det... nej!

Uppdatering: Verkar inte som att jag är ensam om att inte kunna logga in. Det märkliga är att det fungerade alldeles perfekt igår när jag dessutom satt på en buss som körde i cirka 90 km/h.

Struggle

Idag blir en lugn dag. Jag ska ingestans idag utan ska vara hemma hela dagen. Detta kommer innebära att jag troligen bloggar lite mer idag än de föregående dagarna. Skulle inleda dagen med att hitta någon ny bok att läsa. Har snart läst halva Deadlocked (den sista Sookie Stackhouse-boken) så det börjar bli tid att leta upp något nytt att läsa. Och eftersom jag beställer från nätet måste man vara ute i god tid. Men det är inte så lätt att hitta en ny bok när man har en katt som springer runt som en skållad råtta för att han vill leka, något som jag inte är sugen på just nu.

Mot Lund!

Idag är ännu en resdag. Just nu sitter jag på en buss från södra Sandby till Lund för att träffa Sara och Jonas. Det var ett tag sedan jag såg dem (en vecka eller lite mer kanske). Jag har redan varit en sväng i Lund med min far för att köpa studentpresent till min syster som tar studenten på fredag precis som min äldsta kusin. Jag handlade dessutom en ny body butter när vi var på Nova Lund. Visar den när jag kommer hem ikväll.

Skulle gärna vilja visa lite av det skånska landskapet men just nu är det inte så fint. Säden har inte börjat gulna än så än så länge är det inget kul.


Bloggstrul igen

Såg nyligen att gårdagens inlägg har synliga koder och dubbelt av en bild. Hopkopplingen fungerade inte så bra när jag satt i Tomelilla så därför har det blivit lite galet. Så fort jag kommer till en dator ska jag fixa till det.


Tomelilla

Har nyligen hoppat av bussen. Jag är nämligen på väg till Kristianstad och för att ta mig dit måste jag göra ett kort stopp i den lilla staden Tomelilla. Det enda jag kan komma på som Tomelilla är känt för är troligen affären Bo Ohlsson ("här får du mer för pengarna" som deras slogan löd).

 

 


Måndagsplock

För första gången på länge känner jag att jag har tid till att göra vad jag vill. När jag vaknade i morse hörde jag hur min mor fortfarande sov (inte ett ljud i hela huset) så jag låg kvar en stund och myste. Läste lite i den nuvarande boken (Deadlocked) och fick sen en briljant idé hur jag skulle växla mor på enklaste sättet: baka scones till frukost. Sagt och gjort, mor blev jätteglad men sa samtidigt att jag inte skulle skämma bort henne med nybakade scones till frukost.

Efter frukost satte jag och mor igång att baka. Vi skulle egentligen bara baka en rabarberpaj men när vi var färdiga hade vi fått en rabarberpaj (som planerat), en sockerkaka (av överblivna äggulor) och rabarberkräm (av de rabarber vi inte behövde till pajen). Riktigt nöjda var vi när klockan var halv två och vi skulle äta lunch. Det blev lite rester från de föregående dagarna.


I natt smäller det

I natt enligt svensk tid har True Blood premiär i USA. Äntligen är den femte säsongen här. Det ska bli så spännande att se hur det kommer att gå. Den sista säsongen slutade i en riktig cliffhanger så jag har längtat till den nya säsongen kommer.


Towards infinity and beyond!

Då var jag på väg. Jag har nyligen lämnat Göteborg för sommaren i Skåne. Trots att det är okristligt tidigt på morgonen så är jag pigg. Kanske för att jag varit vaken i cirka tre timmar. Men det känns inte som att jag åker till Skåne för sommar utan snarare höst. Regnet smattrar på bussens rutor och det ser allmänt grått ut. Får hoppas att vädret är finare när jag kommer till Lund vid lunchtid.


Slow ride

Ännu en trög dag som vägrar passera. Det känns som att varje gång jag stiger upp tidigt och har för avsikt att stanna hemma hela dagen så går dagen så himla långsamt. Har försökt packa, vilket är svårt när man ska vara borta i cirka två månader. Jag ska jobba till stor del av tiden och har då arbetskläder men när jag kommer hem vill jag ha något mer avslappnande än tights och kjol.


Början på sommarlov

Vad gjorde denne svensken när sommarlovet började? Jo, det ska jag säga er: hämtade ut en gammal tenta på Chalmers och åkte sedan hem och bakade scones. Riktigt firande ska det vara. Gjorde scones så det räcker till frukost ett par dagar till frukost. Går jättebra om man värmer dem en stund i micron.

En liten hissbild blir det också. Har alltid uppsatt hår när jag tentar eftersom jag störs av luggen som nu är så lång så den täcker mina ögon.


Sommarlov!

Då var läsårets sista tenta avklarad! Nu har jag sommarlov i ungefär 1,5 veckor innan jag börjar jobba. Det är så himla kul att vara klar med plugget och kan fokusera på att packa inför resan på söndag.


Monsun

Det har regnat i två omgångar under dagen. Det roliga var att det började plötsligt och varade kanske inte mer än en halvtimme och sen slutade det. Lite som tropiskt regn eller monsun. När det regnade som allra värst kunde man inte se bort till skogen, den var rent grå.


Tennispaprika

Idag när jag skulle göra lunch var jag sugen på paprika. Sist vi handlade så köpte vi paprikor som var ungefär så stora som tennisbollar. Riktig söta. Jag kunde äta en hel helt själv utan att behöva lägga in andra halvan i kylen tills nästa gång vi skulle äta sallad.


White strawberry

Sitter just nu och kollar på bärbuskar. Eftersom jag vuxit upp i villa med stor trädgård så kan jag aldrig sluta drömma om min egen villa med massor av fruktträd och bärbuskar som mina framtida barn kan äta av. Mina föräldrar hade ett plommonträd när jag var liten som vi fick hugga ned pga. att det var infekterat av myror. Sen hade mina föräldrar även lite jordgubbsbuskar som aldrig gav bär. Vill verkligen att mina barn ska ha det likadant när dem växer upp, förutom myror och buskar som inte gav bär.

Hittade på en hemsida att det i Sverige nu finns vita jordgubbar. Mina ögon fastnade på det med en gång. Har bara sett bilder på vita jordgubbar på Tumblr. Läste på en trädgårdssida att dem smakar ananas vilket lät lite smått spännande.


Bildkälla


Trötter


BildkällaAtt stiga upp klockan sju för att komma igång med pluggandet tidigt lät som en bra idé, tills jag insåg hur svårt det verkligen är att stiga upp sju när man sovit till åtta och ibland tio alla andra dagar.

Det gick ganska bra i början att plugga precis när jag hade ätit frukost efter klockan åtta men sen har det bara gått nedför. Satte mig med epidemiologiboken, för att repetera formlerna till beräkningarna sitter, men sedan dess har det bara gått utför. Nu känns det som jag knappt kan hålla ögonen öppna och jag hör hur sängen lockar på mig att gå och lägga mig igen. Det är väldigt frestande men att åka på en omtenta innan sista året börjar vill jag definitivt inte.

Magnolia

Bildkälla

I början av maj blommar magnoliaträden i Lundagård för fullt. Vid den här årstiden har dem garanterat blommat av. Det betyder att jag ännu ett år har missat magnolierna blomma i Lund. Det som är så himla fint. Jag kommer ihåg när jag gick i gymnasiet, när jag hade långa raster gick jag till Lundagård utanför universitetsbiblioteket och njöt av blommorna.

SavoyKvällens middag: farfalle med savoykål och mozzarella. Riktigt gott om ni frågar mig. Savoykål är lite som vanlig vitkål fast det smakar annorlunda. Smaken kan inte beskrivas i ord. Gillar man inte kål så kan jag rekommendera savoykål för det smakar absolut inte som vanlig vitkål eller rödkål för den delen. Rå savoykål är dock inte så gott. Vanlig kål smakar sött när den är rå.

Making a panda

Tittade in på Fokis blogg mellan alla epidemiologiberäkningarna och hittade en jättesöt bild.


Bildkälla

Sjätte juni

Idag är det Sveriges nationaldag. Jag har ingen flagga att vifta med, eller ens ork att fira dagen. Faktum är det att jag helt hade glömt att det var nationaldagen idag. Ringde min far i morse klockan 9 ungefär och blev jättechockad att han var hemma. Han brukar börja sin arbetsdag tidigt. Han dumförklarade när jag sa att jag glömt bort vår nationaldag. Fick dessutom en påminnelse igårkväll av Jonas att det var nationaldagen idag. Han skulle inte jobba och därför slapp jag logga in på MSN och hålla honom sällskap de sista timmarna innan han slutar.

Hur kan jag glömma bort att det är den sjätte juni idag? Svaret på den frågan ät att dagarna flyter ihop så lätt när man sitter hemma hela dagarna och pluggar. Vilket datum det är är inte så viktigt utan snarare hur många dagar man har på sig innan det är tentadags.

Blir ingen bild (om ni inte vill se mina tråkiga epidemiolgiberäkningar vill säga) ;P


Hälsoekonomi

Vad är det tråkigaste att läsa inför denna veckans tenta? Jo, hälsoekonomi. Så himla tråkigt. Jag läste företagsekonomi under gymnasiet och fick högsta betyg i den kursen också kommer hälsoekonomi under samhällsfarmaci och jag får en "skjut-mig"-känsla. Riktigt tråkigt och i stort sett helt omöjligt att förstå. Hela begreppet syftar lite på bilden nedan. Lite smått rolig men säkert en aning verklighetstrogen.


Bildkälla

Perfekt väder

Det är perfekt väder att plugga idag, sol varvat med kraftiga regnskurar. Men trots detta perfekta väder så hittar jag ingen motivation att plugga.


Tentaplugg - tråååk!

Ursäkta den låga uppdateringen. Har haft fullt upp att plugga inför tentan, och jag gissar på att ingen vill läsa om min tråkiga och mäkta ointressanta tenta. Kollar just nu på gamla avsnitt av 2 1/2 män.

Golden nails

Då har jag gjort det. Jag har målat naglarna gula. Vanligtvis är inte gult min färg eftersom det får min hud att se rödare ut. Men när jag stod på Åhléns så såg gult så härligt ut, somrigt, en känsla av midsommar. Midsommar är om cirka tre veckor (?) väl.

Lacket är så klart från Depend, nr 306. En riktigt härlig sommarlack.


Regnar blomblad

De flesta träden som blommar under våren börjar närma sig slutet på blomningen, i alla fall i Göteborg. Gick förbi ett enormt kastanjeträd vid Hagakyrkan i fredags som höll på att tappa sina blomblad. Det var så vackert för det såg ut som att det snöade och bredvid spårvagnsspåret låg det små högar med blomblad. Jag kunde inte låta bli utan var tvungen att knäppa en bild, som dock inte reflekterar hur verkligheten såg ut, för att föreviga den vackra synen av det enorma kastanjeträdet.


Ribs

Såhär blev resultatet efter grillningen. Saftiga goda revben. Den var dessutom lite kryddstarka också. Jag kan med gott samvete säga att det var värt att sitta ute i kylan i över en timmer för att få mat för Gud vad skönt det var när jag kom in och vi skulle äta. Vi åt revbenen tillsammans med pommes frites och en råkostsallad.


Cold BBQ

Att grilla är vanligtvis mysigt och de dagar det blåser är extra bra för då slipper man fläkta kolen själv utan det gör vår Herre istället. Men när vinden är riktigt kall och förhållandevis kall så är det inte kul att sitta ute och passa. Inte ens en bok kan hålla humöret uppe. Dessutom så tar köttet 45 minuter innan det är färdigt. Det har gått 8 minuter i skrivande stund så när jag är färdig kommer jag nog vara en istapp.


Kvällens middag

Kvällens middag är en gammal goding: risnudelpanna. Denna gång inklusive böngroddar.


Klassiker för de äldre barnen

Äntligen kommer Snövit och de sju dvärgarna i en version för "de vuxna barnen". Jag såg Disney's version när jag var liten och jag blev alltid lika rädd för drottningen när hon förvandlade sig själv till den elaka häxan.

Den 8:e juni har Snow White and the Huntsman premiär på bio och som vanligt är jag den enda i min familj som vill gå och se den. Enligt TV4's filmkritiker skulle filmen ha en lite Sagan om Ringen-känsla, vilket man också får när man ser trailerna.Att gå och se Snow White and the Huntsman får bli en grej jag gör efter att kommit till Skåne och innan min syster och min kusin tar studenten. Jag har aldrig gått på bio helt själv men det verkar som att det är en trend som kommer leva genom sommaren eftersom min sambo kommer bo i Göteborg hela sommaren och min syster och jag har inte samma smak för filmer.

Waiting sucks

Det är nio dagar kvar tills säsongspremiären av True Blood's femte säsong. Kan ni fatta, fem säsonger och hittills har serien inte tappat stinget. Lite som Simpson's som har hållit en bra kvalité i många många år.

För ett litet tag sedan kom den första trailern. Jag hade för avsikt att lägga upp den samma dag som den kom men som vanligt så glömde jag det. Så nu kommer den:Frågan är: hur lång tid kommer det ta innan säsongen kommer till Sverige. Hittills har SVT visat dem senaste säsongerna på sena kvällar. Fullt förståeligt eftersom True Blood är både blodig, våldsam och sexuell.


Bildkälla: True Blood Facebook-sida

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!