Massor med paket!

Äntligen kom alla de prylar jag köpte tidigare i veckan via Internet.

Min mineralfoundation hade tagit slut, jag behövde en ny kabukiborste och jag hade dessutom slut på böcker att läsa till julhelgen. Tycker det alltid är lika spännande att få hem paket även om jag vet vad dem innehåller.

Jag har tidigare haft mineralfoundation men det var L'Oréal. Den var ganska bra förutom att det fanns ingen nyans som var ljus nog till mig. Som tur så tar dem här grejerna slut, efter typ ett halvår. Det var bra till sommaren när man automatiskt får lite färg i ansiktet men nu på vintern och även hösten har jag sett orange ut i ansiktet. Det är helt enkelt för mörk. Så istälelt letade jag rätt på ett annat märke: Lily Lolo som har en nyans som passar mig perfekt. Den är dessutom ekologisk och det är ett stort plus.

Jag fick idag även hem dem två första böckerna i Sookie Stackhouse-serien av Charlaine Harris.


Chuck Norris-citat

En vän till mig postade ett tag en massa vitsar med Chuck Norris. Alla var skitroliga, speciellt "Chuck Norris is awake 25 hrs a day" ^_^

Hittade några andra som var ganska roliga också

Santa Clause, The Easter Bunny, and the Tooth Fairy were all real at one time... then they met Chuck. There can only be 1 living legend.
 
Chuck Norris doesn't diet, the calories burn themselves out of fear!

Fler citat hittar nu här

Vidga vyerna

Prövade ett nytt recept idag till middag. Jag och min sambo har levt på ungefär samma 10 rätter sen den dagen vi flyttade ihop, med några variationer dock. Det var helt enkelt tid att hitta något nytt att ha till middag så jag drog fram ett av alla dem recept som jag fått från mina föräldrar, kycklingnuggets med sötsur sås. Himmelskt gott till middag. Det var länge sedan jag åt chicken nuggets på McDonald's så det var verkligen något jag hade längtat efter. Men dessa var helt klart nyttigare.

Det var lite klurigt att tillaga eftersom det måste klaffa bra i flödet, kycklingen skulle vändas efter halva tiden och såsen skulle kokas och innan dess så skulle allting delas i  bitar, det krävde helt enkelt lite skills. Jag är ganska ny i köket trots att jag bott i egen lägenhet sen september förra året, men detta klarade jag ganska bra. Lite stressigt men det kan man klara för att få en god middag.


Kris i paradiset gånger 2

Hur kan en och samma dag ha rvå kriser. Börjar dagen med att inse att mitt mineralpuder mer eller mindre är slut. Det är juletid vilket innebär att om man ska beställa något via nätet måste man beställa så fort man kommer på det.

Ansra krisen kom långt senare på dagen, rättare sagt nu ikväll när jag skulle tvätta mina underkläder för hand: en av mina BH:ar har försvunnit!!! Min största fasa är att min sambo råkat ta med den ned i tvättstugan och glömt den där. Någonting som absolut, under några omständigheter inte får lov att hända!


Halsont

Hej!

Det verkar som att jag lyckats dra på mig en halsfluss (tonsillit). Hur jag har lyckats med det vet jag precis. Man ska inte bita på den penna man ett par dagar innan har använt vid en bakterielabb. Ajabaja!


Bildkälla

Pez

Hej!

Idag är det mindre än en vecka kvar till julafton och jag och min sambo har bytt dem första julklapparna med våra vänner. På grund av födelsedagar och få gemensamma dagar i Göteborg så fick det bli idag. Jag trodde inte mina ögon när jag öppnade min julklapp: en Hello Kitty-pez! Ända sen jag såg en på Fokis blogg så har jag velat ha en men inte hittat en och nu blev min dröm sanning! Jag älskar Hello Kitty, punkt slut!


En läsares memoarer

Det har tagit mig ett helt år att läsa ut boken En Geishas Memoarer av Arthur Golden. Tro det eller ej men jag kan läsa en bok och sen när jag kanske kommit halvvägs hittar jag en annan bok som jag tycker verkar mer spännande och då struntar jag i den redan påbörjade boken. Precis så var det med denna boken också.

Jag köpte boken för över ett år sedan för att ha en svensk bok att läsa. Min svenska hade försämrats väldigt mycket under sommaren innan jag flyttade till Göteborg eftersom jag pratade och skrev jättemycket på engelska med min pojkvän som då bodde i Kina. Desperat efter en bra bok att läsa valde jag just En Geishas Memoarer. Jag hade sett filmen sen tidigare och gillade den skarpt. Boken var jättebra. Beskrivande så att man riktigt sögs in i boken, trots att jag la ifrån mig den och inte läste en sida på ett halvår.


Bildkälla

Årets (säsongens) första glögg

Hej!

Idag var det glöggpremiär för min del. Och saffransgiffelpremiär också. Min kära mor hade köpt en flaska äppelglögg från Sövdes Musteri när hon var där senast som jag fick med mig hem när jag åkte tillbaka till Göteborg. Sövde för mig är lokalt, det ligger bara en liten bit ifrån min hemstad, och det är dessutom nyöppnat musteri, eller ja, det öppnade igen för något år sedan efter att ha varit stängt.

Dessutom så har jag tröttnat lite på Blossas lättglögg. Förra året när jag pluggade till kemitentor satt jag och smuttade glögg hela tiden så när dagen var slut var jag smått berusad (vilket jag uppfattades som på Facebook också av mina vänner).Det är ju dessutom lucia idag och då kan man inte vara utan lussekatter. Men lussekatterna på Hemköp såg så räliga ut att jag köpte saffransgifflar. Smakar ungefär likadant som lussekatter och passar hur bra som helst tillsammans med glöggen.

Så länge jag slipper se honom

Hej!

Sitter och skriver på arbetsflödet till morgondagens laboration. Lättare sagt än gjort ska jag upplysa er om. Vi ska artbestämma bakterier från olika prov. Vi har labbat på bakterier tidigare men nu verkar det vara riktigt viktigt att tänka på hygienen eftersom det är prov från riktiga patienter med riktiga sjukdomar och det är inget ovanligt att hitta resistenta bakterier.

För att göra skrivandet lite lättare ville jag lyssna på lite julmusik, det är ju trots allt jul! Sagt och gjort, öppnade spotify och hittade en samlingsskiva med både nya och gamla jullåtar, bland annat den nya med Justin Bieber: Misteltoe. Har försökt se musikvideon ett antal gånger utan att lyckas, allting är så fejk i hans musikvideos. Men nu lyckades jag faktiskt lyssna igenom låten. Konstaterade att så länge jag slipper se honom så går det bara finfint.


Sötaste reklamen någonsin!


Färdig med julklappar

Äntligen är jag färdig med alla juklappar. Månaden hinner knappt börja på riktigt förrän jag hunnit bli färdig med klapparna. Det är så himla skönt att vara färdig tidigt. Som tur så har jag skött julklappsinköpen åt min pojkvän samt inslagningen eftersom han inte alls klarar av det. Han säger att han inte ärvt sin morfars skills i alla slå in presenter. Så ännu ett år så fick jag slå in min egen julklapp plus alla andra julklappar. Men tur är att jag gjort det en hel del innan så jag har en ganska bra teknik.


Mot Skåne och vidare!

Idag är den stora dagen... att åka till Skåne. Det regnar och blåser som f-n i Göteborg. Och vad jag fick veta från mina föräldrar så blåser det en aning i Skåne också (tusan!).

Hela veckan har jags skjutit på att packa så det blev snabbpackande idag. Som tur så går tåget om 2,5 timma så om jag kommer på något som jag glömt så kan jag enkelt packa ner det.

Bjuder på en bild idag, mitt fina hårprojekt som faktiskt blev riktigt bra.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!