Go' natt!

Nu har jag äntligen kommit i säng efter en ganska kort men intensiv dag. Jag har för fjärde gången varit i Malmö med en väninna och shoppat. Vad jag shoppat visar jag i morgon när jag har mer tid för nu ska jag sova, jobb i morgon och det duger inte med ringar under ögonen när man jobbar med kunder.


Purple rain

Det har regnat delar av dagen men det har inte gjort mig något. Jag har jobbat under eftermiddagen så jag har inte blivit blöt. Jag påbörjade en ny nageldesign i förmiddags innan jag stack till jobbet. Grunden blev lila och i nuläget vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den. Jag gör mest allt för att dölja mina risiga naglar för alla kunderna.


Curly girlie

Jag har faktiskt prövat min locktång än en gång. Denna gången blev restultatet mycket bättre, men jag måste fortfarande öva mer. Håret på den ena sidan blev längre än på den andra. Kanske för att lockarna blev mer skruvade på den ena än den andra.


Saknar min älskling

Såhär på morgonkvisten så fick jag sån himla hemlängtan till Göteborg. Jag saknar att äta frukost med min älskling och kvällsteet som vi dricker ganska ofta när det är kyliga kvällar. Det är så mysigt, speciellt med en bra film också.


Heat protection

Häromdagen när jag handlade lite grejer på jobbet så köpte jag bland annat ett nytt värmeskydd till håret. Det gamla som jag har är inget vidare. Jag köpte av Apotekets egna märke Apoliva. Det var inte särskilt dyrt men det verkar vara bättre än det gamla som jag har som är från Got2B


Två gullepluttar

Kvällens sista bild är tagen precis efter att jag och mina föräldrar ätit middag. Far hade svurit över grillbriketterna för att dem slocknade efter en kort stund och var nära att kasta grillen över häcken för att slippa se skiten. Vi brukar kalla fars grill för hans "lilla" gulleplutt. Det är en av dem största grillarna som finns och man kan i stort sett laga hela måltiden (kött, potatis och grönsaker) på den. Den andra gulleplutten i bilden är kisen, han är familjens lilla gulleplutt och är en riktigt morsgris. Mor måste vara innanför staketet annars gnäller han tills mor kommer tillbaks igen.


Real iced tea

Min kära mor hittade något riktigt smart på Ica sist hon var där, istepåsar. Påsar som är fyllda med te som man lägger i kallt vatten så får man iste som är osötat. Dem vanliga isteérna man köper i affärerna är i pulverform och är dessutom ganska söta så man får hälla i extra vatten för att det inte ska krasa i tänderna av allt sockret. Smaken på istepåsarna som min mor hittade var citron/lime vilket var riktigt uppfriskande en varm dag. Med lite is i så blir det gott om inte godare än dem vanliga isteérna.


För vi ska dansa, pausa

 
Jag har verligen fastnat för Panetoz låt Dansa, Pausa. Jag såg dem ju live i Kristianstad för ett par veckor sedan och jag trodde faktiskt att det bara var en person som sjöng från början. Musikvideon dem har gjort till låten är också så himla härlig, inget märkvärdigt egentligen utan den utstrålar mestadels glädje. Hade jag inte varit så himla trött från dagens arbete med övertid och massor med kunder så hade jag satt på Dansa Pausa på stereon och dragit upp volymen och haft riktigt party :P

Flera upplagor av samma inlägg.

Blogg.se's app till iPhone är något märkligt ibland, den kan säga att inlägget inte gick att publicera, man rövar en gång till och då funkar det, men tittar man sen efteråt så har man helt plötsligt fem inlägg som ser likadana ut med samma text och bild.
 
Om ni ser att det har hänt så kommentera det översta av dem som ser likadana ut så ska jag se till att dem tas bort så fort som möjligt

Nu tusan ska naglarna bli fina

Nu har jag verkligen tröttnat på mina trasiga naglar, jag som jobbar dag ut och dag in på apotek får tusan ta mig ha snygga naglar. Detta innebar idag att köpa den nagelförstärkare som finns på Apoteket som tillverkas av ACO. Hjälper inte den så får jag gå till en specialist. Köpte försvarets hudsalva med solskyddsfaktor 30 också. Man måste ju skydda läpparna från solen också.

 


BBQ on the beach

Det blev att vi grillade på stranden i går kväll. Det var planerat sedan förrgår så det var inga spontana grejer. Det är jättemysigt att grilla på stranden och det är något jag rekommenderar till alla. Det är så mysigt att sitta där. Nu har vi sandstrand i Ystad så det där med att balansera glas på sten har vi inga problem med ;)


To the beach!

Slutade jobba för cirka 20 minuter sedan och sitter nu på bussen till Ystad för att ligga på stranden. Detta kommer troligen bli den enda gången i år som jag ligger på stranden. Eftersom klockan kommer vara nästan 16 när jag kommer ned så är det inga problem med UV-strålningen. Efter klockan 15 så sjunker den ganska kraftigt så även rödhåriga kan vara utomhus ^_^


Curly

På dem flesat bilderna ni har sett mig på så har jag i stort sett rakt hår, men sanningen är att när mitt hår är nytvättat så är det lite halvlockigt. Det är min naturliga hårfrisyr, sen när jag sovit på det en natt eller haft det i en hästrumpa så blir det i stort sett platt, inte helplatt men platt med lite volym.
 
När jag fyllde år så fick jag faktiskt en locktång. Alla säger att jag passar så bra i lockigt hår så nu ska jag tusan ta mig locka håret, men först så mycket jag få till en bra teknik med tången :P
 
Klicka på bilden för att komma till bildkällan
 

Cutie bow

Jag måste faktiskt berätta för er: jag köpte faktiskt en grej på marknaden i fredags, ett diadem som är handgjort. Jag blev överlycklig för det var så sött. Dessutom var själva diademet gjort av någon väldigt böjlig plast som även passar mitt stora huvud. Vanligtvis har jag problem med att diadem av plast knäcks lätt. På en månad kan jag avverka 2 diadem i plast. Metalldiadem å andra sidan klämmer ganska hårt bakom öronen så jag får huvudvärk istället.


2nd day Malmö - Malmö museer 2

En av de tillfälliga utställningarna var bland annat The Big Five vilket baserade sig på dem fem stora djuren i Afrika. Jag vet själv inte vilka det är förutom lejon och buffel. Buffeln saknades men lejonet fanns där. Många av objekten var inplastade vilket kändes lite B.


2nd day Malmö - Malmö museer 1

Idag bar det än en gång av mot Malmö. Idag träffade jag min kursare som jobbar i Simrishamn i sommar. Idag blev det lite kulturella aktiviteter, vi gick till Malmö hus och kollade in deras utställningar. Det var lite varierande grejer men det deras akvarier var bog roligast. Dem hade lite andra utställningar som var tillfälliga som inte var så roliga.


Game of Shadows

I present fick jag av Mecenat en rabattkod för att hyra en film hos Headweb. Eftersom jag visste att jag skulle vara ensam igårkväll så utnyttjade koden och hyrde den senaste Sherlock Holmes-filmen. Efter middagen började jag titta på den. Precis som den första filmen så hängde jag inte riktigt med hela tiden men den var ändå rolig och spännande.
 
Bildkälla

Cape

Idag när jag var i Malmö så gick jag en svång in om Shock och kollade på en cape som jag kollat på ganska så mycket. Har alltid tyckt den var ursöt, men att den kostat lite för mycket. Idag så prövade jag den och min vän tyckte att jag var jättegullig i den. Önskat nu i efterhand att jag tagit en bild men butiken var ganska liten så jag ville inte riskera att bli upptäckt.
 
 
 

My lovely Malmö

Idag
 
bar det av till Malmö för att träffa en vän från Göteborg. Malmö är en riktigt härlig stad. Lite för stor för min del men ändå härlig. Det var så synd dock att större delar av Triangeln (shoppingcenter) var avstängt för renovering. Det blir inte riktigt samma stämning som när allt är öppet och lokalerna fulla.
 
Anledningen till att jag åkte in till Malmö i första taget var att vi skulle äta lunch. Min väns pappa äger en resturang ute på shoppningcentrat Kronprinsen som heter Mr Chang's Sushi & Baozi. Dem har supergod sushi och jag prövade idag deras dumplings (jiaozi) som var fyllda med grönsaker och kött. Jag älskar dumplings, speciellt den såsen man får till och doppar i. Den smakar väldigt mycket av vinäger vilket jag verkligen älskar.
 
 
Efter lunchen var vi så mätta av all mat så vi började dra oss in till centrala Malmö. Vi fick gå eftersom vi var så mätta så vi verkligen behövde gå. Vi passerade bland annat Vattenpalatset Aq-va-kul och då konstaterade jag att jag aldrig hade varit där inne. Det verkade inte så stort. Jag älskade vattenland när jag var liten och vi åkte ganska mycket till Lalandia som ligger i Rödby i Danmark. Det tar inte så värst lång tid att köra ner där men det är ack så kul.
 
När vi nådde centrum så kände vi verkligen för att traska till Triangeln och fika, men det tog oss ungefär en timmer eftersom jag hela tiden ville stanna till i affärer. Det finns bland annat en Shock-affär i Malmö som jag var tvungen att besöka.
 
 
Dagens outfit består till mestadels av plagg från H&M. Jag handlar ganska mycket där, deras skjortor är bra och priserna hyfsat bra. Håller grejerna 1 år så är jag överlycklig för sen tröttnar jag på kläderna.

Stavfel

När man skriver mycket med telefonen så blir det lätt stavfel. I detta inlägget blev det lite fel, istället för grejer skrev jag greker. min kära mobil har autokorrektur så den vet nog inte vad grejer är utan vill ha det till greker.
 
Tummen upp till Jonas som såg mitt fatala stavfel.

Kodfel

Än en gång syns koder i föregående inlägget. Anledningen är att jag skrev inlägget med min mobil och hade svårigheter att ladda upp det. Så fort jag sitter vid en dator så ska jag fixa det.


Marknad

I kväll har jag varit på en lokal marknad. Det är knallar som åker runt i Skåne under sommaren. Man kan köpa i stort sett allt, lotter, väskor, kläder, plånböcker, godis osv. Jag köpte inget speciellt mer än torkade aprikoser och en godisrem. Stödde även den lokala orkestern och köpte ålalotter. Jag vann inget men det kändes bra att skänka mitt stöd till en lokal förening.

 


Birthday

Idag är det min födelsedag... Och jag hat jobbat hela dagen. Däremot så har jag faktiskt ätit gott. Ryggbiff från i söndags med wokade grönsaker och potatis. Sen hade jag bakat en kladdkaka som jag tog med till mina kollegor tillsammans med vispad grädde. Lite får man ju uppmärksamma sin födelsedag på jobbet. Fast i slutändan kändes det som en helt vanlig dag på jobbet ~_~.


Strawberry cheesecake

Jag skrev igår innan gästerna kom att jag skulle en bild på min tårta efter att vi serverat den. Dessvärre så blev det kaffe så sent att när gästerna väl gått hem var jag så trött så att jag inte orkade blogga om min tårta. Det var dessutom ingen tårta med grädde och hela det köret utan en jordgubbscheesecake. Ett recept som jag satt ihop till stor del själv. Det var superenkelt och resultatet blev jättegott. Vi fick bara över en liten bit. Den gick som smör i Småland kan man säga.


Nu blir det kalas!

Jag är färdig och helt ombytt inför kvällens kalas. Jobbat har jag gjort också idag men det är smått oviktigt. Hämtat min pojkvän på busstationen har jag också gjort (mycket viktigt!). Kvällens outfit består av klänningen jag köpte i Malmö när jag var där sist med söta Ria. Senare i kväll kommer jag en bild på tårtan jag gjort helt själv. Är så himla stolt över min kreation att jag skulle kunna spricka. Trots att det regnar så ska min far grilla, eller, ja, han har grillat ganska länge redan eftersom det är ett köttstycke som måste grillas länge.


Same procedure every day

Dagens jobb har varit riktigt tufft. Att jobba 9-18 två dagar i rad är ganska tufft på både kropp och psyke. Jag vill verkligen jobba för att jag behöver pengarna och erfarenheten. Man stöter på så många människor av så olika karaktärer. Jag önskar att jag kunde skriva mer om mitt arbete men det skulle säkert bara tråka ut er så himla mycket. Att jobba på apotek innebär i stort sett att man gör samma uppgifter hela tiden: ta betalt, hämta och visa greker grejer för kunderna, packa upp varor från leveranserna och springa efter mina kollegor för att hjälpa kunder med grejer som jag inte kan/får svara på.


Cute kitty

Om cirka 10 minuter bär det av mot jobbet. Ska jobba idag mellan 9 och 18 vilket betyder att detta kanske blir dagens enda inlägg. Vet med mig att jag kommer vara jättetrött i eftermiddag/kväll när jag kommer hem från jobbet. Därför bjuder jag på två bilder från igår morse. Av någon anledning vill katten aldrig vara med på bild (den tråkmånsen).


Lyckad eftermiddag

Dagen blev lyckad trots allt. Jag lyckades hämta både mitt ID och mitt pass. Sen bar det av till Lund för att fika med Sara. Jag tog av någon konstig anledning en buss som var mycket tidigare i Lund än jag tänkt. Så i cirka 50 minuter väntade jag på att Sara skulle komma in med tåget. Men, jag har bara mig själv att skylla. Vi gick och fikade, strosade runt i Lund och gick på massor av reor allt för att slippa att eventuellt träffas av regnet som aldrig kom :P.


Passport, please

På dagens aktivitetslista står bland annat: Hämta id-kortet på banken Hämta mitt pass på polisstationen i Lund Träffa Sara i Lund och fika. Har saknat henne och hennes fästman så mycket hela sommaren (vilken sommar?!). Brukar umgås med dem ganska mycket när jag är Göteborg och att sluta så tvärt är som att sluta med godis efter tre månaders konstant godisätande, man får ett jäkla sockersug ;) Olyckligtvis så regnar det något fruktansvärt. Det verkar som det aldrig vill sluta regna. Men jag ger inte upp, jag ska tusan ta mig inte ha på mig långbyxor för den delen. Jag prisar sommaren med cykelbyxor och kjol.


Awesome låt - kass video

Hur kan man slakta en skitbra låt genom att göra en skitkass video till den? Det händer gång på gång på gång. Och varenda gång det händer blir man lika besviken på den som producerat videon.
 
Senaste fyndet för min del är musikvideon till låten Flytta på dej.En av alla musikvideos som känns riktigt B-kvalité.
 
 

Laughing out quite loud

Som jag skrev i söndags så skulle vi gå och se Ice Age 4. Vi gick och såg den i 3D på svenska. Jag har aldrig sett Ice Age på engelska dels för att Robert Gustavsson SKA göra rösten till sengångaren Sid. I den tredje filmen så gjorde Claes Malmberg rösten till vesslan Buck. Älskar verkligen just Ice Age på svenska. Sen finns det så klart andra filmer som är animerade som man måste se på engelska, typ som Hajar som hajar mest för att det är Will Smith som gör rösten till huvudrollen vars namn jag inte minns :P.
 
För den som sett de andra filmerna i Ice Age-serien så kan jag verkligen rekommendera den 4:e filmen. Skrattar man inte så är man en riktigt torris.
 
Värt att nämna var en speciellt roligt grej:
Fågelungen till mammuten: "När du dricker vatten men snabeln, smakar det snor då?"
 
 
 

Rix FM festival

Efter jobbet idag bar det av mot Kristianstad för att gå på Rix FM festival i Tivoliparken. Jag hade sett framemot det hela förra veckan men idag när jag satt på bussen kände jag verkligen inte för att gå. Det var tråkigt väder och jag visste inte ens vem som skulle uppträda.

Nu i efterhand minns jag knappt vem som spelade förutom Darin, David Lindgren och gruppen som gjort låten Dansa, pausa. Lite synd, men dem allra mest kända artisterna som skulle vara med i hela festivalen skulle vara i storstäderna typ som Göteborg och Stockholm.


Ice age - continental drift

Ikväll kommer jag äntligen få se den nya Ice Age-filmen. Den hade premiär för inte så länge sedan. Jag har sett alla dem äldre filmerna och jag blev riktigt förvånad när jag fick veta att det skulle komma en ny till.

Ice Age tycker jag faktiskt är lite lärande. Förra filmen handlade om bland annat dinosaurier och där kan man se en dinosaurie som var början till den första fågeln men som inte kunde flyga vilket man märker när sengångaren Sid släpper sen från en klippa och tror att den ska flyga. Den fjärde filmen handlar om hur en enda superkontinent blir de olika kontinenterna som finns idag.


Suget efter nya...

Igårkväll när jag var helt ensam hemma hade jag faktiskt tid att kolla på två filmer. Den ena var Hachiko-filmen med Richard Gere. En riktigt sorglig film baserad på en sann historia. Jag älskade den och när filmen var slut så grät jag en tår så sorglig den var.
 
 
Sen efter att den tagit slut vid ungefär 22:00 så kände jag att det var lite för tidigt för att gå att lägga sig, trots att jag varit vaken sedan 7:30 i morse, men det är lördag trots allt så då måste man vara vaken länge om man inte ska stiga upp tidigt dagen efter.
 
Så istället för att bädda ner mig i sängen kollade jag på Djävulen bär Prada. Jag älskar den filmen, men jag blir alltid lika sugen på att shoppa nya underkläder när jag ser inledningen med alla smala tjejer som gör sig färdig inför jobbet.
 
Bildkälla
 
Dessvärre så är jag, som tidigare nämnt, dåligt med pengar och det dröjer ungefär 18 dagar innan mer pengar trillar in på kontot men det spelar ju ingen större roll just nu :P
 

Kollage

Instagram har nu kommit med en ny App: InstaCollage och finns att ladda ned i AppStore. Jag älskar appen verkligen. Fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadie men den är fortfarande bra. Några kollade jag gjort hittills.


Bamboosa

Eftermiddagen blev ganska bra till slut. Lite konstig stämning ibland. Jag och min kursare strosade runt i Ystad efter vi fikat på café Diana på gågatan. Ystad är riktigt mysigt att bara vandra runt helt planlöst. Det finns en massa gamla hus som är så vackra att titta på. Oftast växer det rosenbuskar kring dörrarna och just nu blommar dem buskarna. Vissa av buskarna hade nästan blommat färdigt men dem var lika vackra i alla fall.

Till middag var vi på Bamboosa som också ligger på gågatan. Dem hade billig och god mat, något som är superviktigt när man är student och har sommaruppehåll från studierna. Jag beställde en rätt med bläckfisk, riktigt spännande med massabal-curry. Den skulle vara halvstark men den var ganska menlös enligt mig.


Chinese Saturday nr. 2

Då bär det av mot Ystad. Jag ska käka middag med en kursare i kväll som jobbar i Simrishamn nu under sommaren. Ystad är så perfekt för det ligger typ mitt emellan, kanske inte riktigt men Tomelilla ligger mitt emellan och det är en riktig håla, ungefär som min hemstad >_<. Vi ska faktiskt gå på en mysig kinaresturang som ligger vid Stortorget i Ystad. Jag har ätit där förut med några vänner för något år sedan och då hade dem riktig god mat.


Sista arbetsdagen

Det är lördag vilket för mig innebär sista arbetsdagen denna veckan. Jag jobbar bara till 13 idag vilket är den tid då vi stänger. Kom på alldeles nyss att jag har inte visat min jobbuniform. Den är rent ut sagt hemsk. Har kommit fram till att jag passar inte i grått. Min tröja är lite för stor men jag orkar inte byta till en mindre.


Äntligen!!!

Då funkar återigen blogg.se's App. Det verkar som att dem efter cirka en månad lyssnat på alla användare som klagat på att man inte kan göra inlägg eller för delen logga in. Men nu alla mina läsare så fungerar det igen.


Mamö City

Idag bar det av mot Skånes "huvudstad", Malmö. Skulle träffa en vän från Göteborg som vistas i Malmö under sommaren. Riktigt skönt att ha i alla fall någon som man kan träffa. Hon precis som jag jobbar ganska mycket så det är lite tricky att hitta en dag vi båda kan på, men idag har jag varit ledig och min vän slutade tidigt så vi hade ett par timmar vi kunde ses på.
 
 
Efter jag hade ätit lunch med min kära mor bar det av mot Malmö med pågatåget mot Hyllie. Malmö central är enorm i mina mått mätt. Sen dem byggde om så har det blivit en aning förvirrande, som tur så har dem skyltat riktigt bra. Det är värre om man kliver av på Triangeln. Man hamnar inte precis vid Triangeln utan en bit därifrån.
 
 
Dagens outfit bestod av ett svart och vit-randigt linne med blommor, svarta shorts och mönstrade tights.
 
 
Dem har reor överallt nuförtiden. Det mesta enligt mina mått mätt är skit, men jag hittade den här söta klänningen som jag tänkte ha när vi ska fira min och min fars födelsedag med släktingarna. Ville egentligen ha en byxdress men jag hittade ingen som jag gillade. Tror faktiskt jag hade passat i en byxdress nu när jag tappat lite i vikt.

Vissen pion

Disken är fixad efter kvällens middag. Jag fick den stora äran att laga mat ikväll eftersom det fanns mat till mig och min vän igårkväll när vi skulle äta middag. Det blev en av mina paradrätter ikväll, risnudelpanna. det gick faktiskt hem hos min syster också som brukar vara ganska petig med maten. Hon gillade inte ingefäran i maten men det sket jag ett stort stycke i.
 
Just nu, i skrivande stund, springer katten fram och tillbaka i köket bakom min stol som en annan skållad råtta. I fartvinden drar han med sig doften av en pion som står på köksbordet. Mor tog in den för cirka en vecka sedan och just nu börjar den se ganska hängig ut. Älskar verkligen pioner, dem påminner mig om min mors morbror som dog vid påsk. Han hade alltid så fin trädgård när han och hans fru bodde i hus i Lund.
 
Bildkälla

Beautiful words

Brukar aldrig publicera inlägg med bara en bild, men just nu har jag inte så mycket att skriva om. Vad det beror på kan jag tyvärr inte förklara.
 
Bildkälla

Middag med vin

Jag brukar vanligtvis inte skriva så mycket om mina alkoholvanor, jag festar inte mycket och jag dricker inte mycket men jag är vuxen så jag unnar mig vin lite då och då.
 
 
Trots att jag ska jobba i morgon så unnar jag mig faktiskt att dricka ett par glas vin. En vän till mig från Ystad ville ses ikväll och käka middag och snacka lite över ett par glas vin. Förhoppningsvis så kommer jag klara morgondagens arbete trots vinet. Börjar inte förrän 10 i morgon så det borde vara okej.
 
Min vän är inte så glad för vitt vin och jag är inte så glad för rött vin så vi fick ha varsin vinflaska. Det gjorde oss inte så mycket. Jag kan ju unna mig att det kommer räcka till nästa fredag. Vitt vin brukar inte bli räligt på en vecka så länge man förvara det i kylen.

Apricot dream

Som ni kanske har märkt så har jag en liten förkärlek till torkade aprikoser nu på senare tiden. I fredags hade jag glömt frukt till min eftermiddagsfika på jobbet så min mor svängde förbi med lite frukt, fyra aprikoser och två platta persikor. Två av aprikoserna och alla persikorna slank ned tillsammans med en kopp te på min fikarast. De två sista aprikoserna slank ned på vägen hem eftersom jag var så hungrig efter jobbet.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!