Riktig studentlunch

Det är inte för att jag inte har råd att köpa mat utan för att jag har så himla lite fantasi: jag vet aldrig vad jag ska äta till lunch när det är helg. Idag blev det sallad med överblivna böngroddar från igårkväll, några minitomater och vita bönor i tomatsås. Min pojkvän fick nudlarna som blev över igår.


True Blood-citat

"What if our hearts can't be trusted and it's our brains we should be listening to?"

Jag lyssnar lite för mycket på mitt hjärta ibland vilket blir ganska jobbigt ibland för hjärnan säger bara nej, nej, nej, neeej! Sunt förnuft går före ibland men inte alltid.

Bra avslutning på veckan

Äntligen är det fredag. Jag trodde helt klart att jag skulle ha otur resten av dagen eftersom jag hade försovit mig och att jag senare under dagen blev försenad till centralstationen för att möta upp min pojkvän som skulle ge mig mitt spårvagnskort eftersom jag glömt det hemma (ännu mer otur!). Men när jag skulle äta lunch med min vän Sara så vände oturen till tur. Jag fick ett mail från en apotekschef i Skåne som ville anställa mig till sommaren för att stå i kassan. Trodde jag skulle välta bordet på kinaresturangen Beijing i Nordstan så glad jag blev.

Bjuder på två supersöta reklamsnuttar. En från Pedigree och en från Agria Djurförsäkring, båda med supersöta hundar. Den senare var min absoluta favorit under de månaderna den gick på TV. Pedigree's reklamfilm går just nu på TV och är bara så söt den med :P


Pedigree's reklamfilm


Agria Djurförsäkring's reklamfilm

Segaste morgonen

Jag har aldrig försovit mig jättemycket. Kanske fem minuter eller så men aldrig timvis. I morse lyckades jag dock försova mig med femton minuter. Hade min pojkvän inte väckt mig så hade jag fortsatt sova.

När jag hade den första pausen från dagens föreläsning så var jag tvungen att köpa något som piggade upp mig. Jag upplever väldigt ofta att om jag försover mig blir jag jättetrött resten av dagen också eller i alla fall förmiddagen. Det uppiggande medlet idag var en varm choklad. Det var ganska kallt i salen också så det behövdes.


Ego

Dagens egobild är tagen i hissen (av alla ställen). Flåsade som en idiot efter att ha gått uppför alla trapporna från spårvagnen. Har ingen aning om hur många steg det är men en hel del. Saken blev inte bättre för att jag hade en flaska med cirka en liter schampo.


Melon snack

Det godaste som finns att ha till mellanmål en riktigt varm sommardag är melon. Det spelar ingen roll vilken slags melon det är bara den är liten så att det blir portionsstora halvor när man delat den.

Jag och min pojkvän delade på en honungsmelon idag när jag kom hem. Den var jättegod och precis lagom söt.


Lilla My

Mina klasskamrater påpekade ganska tidigt under skoldagen att jag såg ut som Lilla My från Mumintrollen. Troligen för att jag hade satt knuten så högt upp på huvudet idag och dessutom för att jag mer eller mindre skällde ut dagens föreläsare när han sa att vi skulle gå med i Apotekarsocieten som, under introdagarna till programmet, mer eller mindre bara riktade sig till apotekarstudenter (troligen därav namnet).

Ser ni någon likhet egentligen mellan mig och Lilla My förutom att vi båda är rödhåriga och något sura? :P


Bildkälla


Swearing englishman

För cirka en månad sedan stötte vi (jag och min lille pojkvän) två engelska affärsmän utanför pressbyrån vid Brunnsparken. Dem var båda klädda i svart kostym med slipps och hela det köret. Den ena av dem bar på en stor portmonnä fullproppad med troligen papper eller något. De båda affärsmännen såg allmänt uttråkade ut och mannen som bar portmonnän sa:

"I hate this f-cking country, and this fucking bag is so fucking heavy."

Hela hans attityd utstrålade hur besvärad han var. Troligen hade dem inte fått tag i vad dem behövde på pressbyrån och ville troligen bara hem. När jag och min pojkvän hörde vad han sa brast vi ut i skratt men samtidigt ville jag vända mig om och ge honom en rejäl utskällning. Han hade valt att komma hit av egen vilja och han trodde troligen inte att svenskar förstod engelska så bra.

Jag var även förvånad hur någon kunde klämma in så många "f-ck" i en och samma mening.


Dagens shopping gav...

En ny plånbok och en tesil. Den gamla plånboken jag hade var helt slut. En utsmyckning trillade av och knappen börjar bli dålig. Dessutom får jag inte plats med alla bonuskort som man får från var och varannan butik idag.

Tesilen var bara så söt att jag var tvungen att köpa den. Det verkar som att vi sliter ut tesilar på löpande band eftersom vi dricker så mycket te. Tycker idén med droppskålen är fantastisk.


Barista

Sitter just på Barista och fikar med en kompis. En is-chai och en bit cheesecake pecan. Så himla gott. Jag är i Frölunda och shoppar och fika var en skön paus från allt gående. Frölunda torg är trots allt ganska stort :)


Teknikens j-vla under

I detta inlägg hade jag egentligen velat visa er hur bilderna som jag och min pojkvän tog igår vid sjön blev, men eftersom jag insåg att minneskortet i kameran inte matchade kortläsaren i min dator så får det helt enkelt dröja. Jag må vara smått tekniknördig men jag orkar inte rota igenom min pojkväns grejer för att hitta kortläsaren som jag verkligen behöver. Det får helt enkelt dröja tills i kväll med att lägga över bilderna till datorn. Kollade dock igenom bilderna i kameran och dem blev jättebra. Hittade även bilderna från nyårsafton :P Lite roligt att kolla igenom dem även om vi inte tog så många.


Self portrait

Var vid sjön idag och skulle ta lite bilder med min pojkvän för en tavla till min mormor på hennes 70-årsdag. Tog en snabb ego-bild.


15 sekunder av lycka



Äntligen har en teaser trailer släppts för den sista Breaking Dawn-filmen. Det var passande att den släpptes idag för jag behöver verkligen någon form av uppmuntran. Att hålla humöret uppe när någon nära har dött är svårt. Inte ens filmen Dumma Mej kunde få mig att skratta igår. Men när jag såg den här trailern drog det smått i mina mungipor. Kanske ska köpa den förra filmen som släpptes på DVD och BluRay för ett par dagar sedan.

Frånvaro

Jag har äntligen skrivit tenta i läkemedelskemi. Det kändes faktiskt ganska bra. Tentan var skitsvår men det gick. Satt ungefär 4,5 h men det var mer eller mindre nödvändigt med tanke på tentans svårighetsgrad. Var ett tag sedan jag behövde sitta med en tenta så länge.

Det kan hända att jag inte skrivet på bloggen på ett par dagar, en släkting till mig har nyss gått bort. Bjuder på en bild som ni kanske sett tidigare som tröst.


Skånsk mat

Efter att ha totaltröttnat på att plugga och göra hushållsgöra så kollade jag på Skånes lokala morgontidning, Skånska Dagbladet. Dem har en egen hemsida och till och med webb-tv. En reporter gör med jämna mellanrum reportage som heter Bertils Pärlor. I avsnittet nedan besöker reportern en resturang som inriktat sig på skånsk mat och skånska drycker. Ungefär som en italiensk resturang men mycket nämrare mitt hjärta.


Friday evening

Jag hann aldrig blogga igår eftersom vi pluggade tills klockan halv fem och sen bar det av till Angered för att veckohandla. Vi kom inte hem förrän klockan sju och då var det att laga middag direkt. Jag var jättetrött när jag efter 1,5 h doppade min kropp i soffan för att titta på tv. Det var ett under att jag ens såg färdigt Spartacus.

Bjuder på en liten bild med gårkvällens middag: sticky chicken med ris och sallad.


Post!

Jag sitter alltid som en liten neurotisk apa och väntar på posten när klockan slår 13. Det är då vi får post. Ibland dröjer det till klockan 14 ibland också men den brukar komma kring dem tiderna.

Idag var där inte så mycket post, paketet från Nelly som jag hade beställt igår och ica's buffé-tidning. Buffé brukar ha bra recept men med lite för många ingredienser, men det finns även lättare recept till kakor och lite annat smått och gott.


Igen?

Det verkar som polisen i Sverige titt som tätt begår tjänstefel eller själv bryter mot lagarna. Nu på morgonen när jag läste nyheter från Aftonbladet blev jag orolig. En kille med diabetes hade slängts i fyllecell trots att han hade insulinchock vilket polisen inte upptäckte.


Jag älskar mässor

Det bästa med mässor är att man får en massa gratisprylar. Jag lyckade inte roffa åt mig så många pennor som jag hade hoppats på men lite annat smått och gott, bl.a en termomugg från Doc Morris apotek, duschgel och kroppslotion från apotek hjärtat och en rengöringslotion från Medstop apotek. Vad som inte syns på bilden är tygpåsen som jag också fick från apotek hjärtat, den var jag mest ute efter eftersom den är perfekt när man ska handla mat. Handtagen var långa så man kunde bära sen över axeln.


Ny design

Eftersom min egen design som jag jobbade med bara blev kiss kass värdelös så bestämde jag mig för att hitta en design på nätet. DesignaDinBlogg.se har ganska många färdiga designer som går att ladda ned rent gratis.

Det finns fortfarande lite saker kvar att göra med designen, profilen ska redigeras och få en profilbild men annars är den i stort sett färdig.

Madrassplugg

Eftersom jag varit borta halva dagen så har jag fått plugga nu på den sena eftermiddagen. Min kära pojkvän drog igårkväll ned bäddmadrassen som vi har i garderoben och lade den vid soffan. Nu ligger jag på mage och pluggar. Riktigt skönt med ombyte från att sitta vid ett bord hela tiden och glo i en bok.


Alarm!!!

Okej, titeln fick detta inlägget att låta jätteallvarligt. Ta det lugnt! Jag har varit på en arbetsmässa idag som heter alarm. Faktiskt första året jag går trots att jag skulle gått förra året. Det känns lite som det enda sättet att få ett sommarjobb inom apoteksbranschen.

Jag hade en intervju lite efter tolv så jag fick köpa mat på plats och då köpte jag en Arizona Iced tea. Riktigt god och svalkande med tanke på att det faktiskt varit varmt i Göteborg idag. Tog med persikosmak. Det finns med grönt te också men jag var sugen på persika ;)


New hope

När jag trodde att min orkidé var stendöd så var den faktiskt på väg tillbaka. Kollade på den idag och tro det eller ej men den slår skott!


Segare än segast

Hej!

Jag har alltid trott att efter helgen skulle man vara pigg och utvilad. Just nu är jag mest trött och seg. Förhoppningsvis skulle det bli bättre efter lunch men icke så nicke. Jag blev snarare tröttare och trots de fem bitar choklad jag ätit känner jag just nu bara för att slänga mig i soffan istället för att plugga till tentan som jag har om en vecka.

Jag tror min trötthet beror på att min syster och en av hennes kompisar sov över hemma hos oss från lördag till söndag. Man kommer i helt fel takt med sin vanliga dygnsrytm. I natt sov jag inte så bra heller. Vaknade i panik av att jag mer eller mindre var inlindad i mitt täcke med pojkvännen tryckt mot mitt tryne.

Bjuder på en random bild av mina mysiga tossor ;)


Teriyaki

Jag tillagade något riktigt snaskigt till middag: strimlat fläskkött med teriyaki-wok. Det var så himla gott. Jag har alltid trott att teriyaki ska vara starkt men det var snarare sötaktigt. Tillsammans med fläskköttet var det jättegott. Denna gången gick faktiskt och köpte äggnudlar i en riktig asienbutik istället för Blue dragons äggnudlar som trillar isönder när man tillagat dem.


Bergsjön

Det område i Göteborg där jag bor är troligen döpt efter den sjö som ligger precis utanför bostasområdena. Det är en sjö i ett berg, därav Bergsjön. Sjön heter också Bergsjön vilket är något förvirrande. Vi brukar bara kalla den sjön för enkelhetens skull.

För några dagar sedan var vi där och gick en runda. Jag har gått runt hela sjön en gång men det kände vi inte precis för. Både jag och min pojkvän var lite trötta efter plugget så att bara ta en nypa luft var uppfriskande.








Bird cage

Tänkte visa er min fina ljuslykta jag köpte igår på Chilli. Helt underbar blev den i trappan tillsammans med en av mina tidigare avblommade orkidéer. Blommorna på den ska vara lila-rosa men ljust nu övervintrar den ;)


Årets första... Igen

I kväll smakade jag och min pojkvän årets första jordgubbar. Från Spanien men fortfarande årets första. Dem var utsökta även om dem inte var svenska. Vi började käka jordgubbar i typ april förra året så i år var vi lite tidigare på det.

Det roliga var att en av jordgubbarna var enorma! Och den var så himla söt också.


It will bore you till death

Helt normal pluggedag idag, som alla andra dagar. Den började ganska lovande: läste ett par kapitel men sen började magen gnälla (precis vad jag behövde, not!). Efter lunch kände lag mig inte alls sugen på att plugga så jag stack in till stan och lämnade tillbaka en vas som jag inte var nöjd med som jag köpte igår. Istället köpte jag en ljuslykta i form av en fågelbur som jag tittade på igår (visar den senare).

När jag väl kom hem var jag trött och en aning hängig men plugget kom igång efter en liten stund framför TV. Jag läste lite om opioider och då fick jag lust att leka lite med min molekylmodell (värsta småbarnet!) och jag byggde då... Morfin! Lite klurigt eftersom kolen och vätena inte ville peka på rätt håll alltid men jag fick ihop det till slut.


The lake

Vi var vid sjön som ligger strax utanför Bergsjön igår. Min pojkvän tyckte vi skulle gå en runda så vi pallrade oss iväg till sjön. Promenaden dit var faktiskt härlig trots att det är lite backigt. Till min stora förvåning fanns det fortfarande is på sjön och på sina ställe hela tio centimeter tjockt :O

Tog lite bilder. Sjön var så fin med sin is. Fler bilder kommer eventuellt, måste läggas över till datorn först.


Plugg, plugg, plugg

Med cirka två veckor kvar till tentan i läkemedelskemi så har jag äntligen kommit igång att plugga på riktigt. Förra veckan var det mest läsa ett kapitel här, ett kapitel där vilket inte gav så himla mycket resultat. Men något hände idag: frivilligt tog jag fram kurslitterturen (inte för att jag var tvungen precis) och började läsa och vips så hade jag läst om både kolinergika och adrenergika. Nu har jag kommit så långt som till medel mot migrän och då tappade jag allt intresse. Troligen för att man får migrän av att läsa det avsnittet. Strukturerna är så svåra att förstå trots att vi inte behöver kunna dem eller känna igen


Light saber panda


Bildkälla

Helt insnöad på Star Wars har jag inte blivit, nej inte alls! Har sett de fyra första episoderna i helgen så nu vet jag mer eller mindre vad sagan handlar om, eller inte :P 

Sortering

Köper man nytt får man slänga något, det har jag delvis vuxit upp med. Men på sista tiden har det blivit att jag glömt slänga något, eller skänka till välgörenhet för den delen. Pga detta gjorde jag en ordentlig sortering i både min garderob och det skåp vi förvarar skorna i, eller skåpen för min del eftersom jag har skor på tre ställen (kvinnor!!). Det blev slängning av både skor och kläder men också en del som ska skänkas till välgörenhet.

När jag ändå höll på och rotade bland skorna så passade jag på att smörja in mina skinnsneakers och fetta in mina vinterskor innan jag ställer undan dem för säsongen. Eftersom mina vinterskor delvis är läder så måste jag vara noga med att fetta in dem. Vintern har inte varit lång men det har ändå tärt på dem så att fetta in dem var som att skicka dem på spa. Nu är dem rena och fräscha att användas nästa säsong.

Skon till höger är infettad medan den vänstra inte är det.


New shoes

Hej!

Efter att jag hade varit på Chalmers igår så gick jag en lite runda på nordstan, eller det var mer att ta sig från Brunnsparken till Centralstationen för att möta min pojkvän och hämta upp tågbiljetter. Då såg jag att skobutiken Belle Shoes hade fått in skor som såg ungefär ut som Dr Martens. Jag älskar Dr Martens så jag var tvungen att åka in idag och köpa ett par. Dem hade skorna i flera olika färger men för min del blev det röda skor. Kommer blir snyggt till våren tillsammans med ett par svarta shorts eller jeansshorts.


Årets första...

Efter mötet med professorn på Chalmers åkte jag in till stan och tog mig årets första ischai. Var så törstig och varm efter mötet. Det är ganska så varmt i Göteborg idag, så varmt så man knappt behöver halsduk. Den behövs bara när det blåser vilket det gör lite här och där.


Dagens outfit

För en gång skull ska jag bjuda er på dagens outfit. Inget märkvärdigt. Skulle på ett möte med en professor på Chalmers så lite ordentlig fick jag se ut


Super Bass



Jag brukar inte gilla den typen av musik men just den här låten föll mig i smaken. Lite härligt avbrott från pluggandet. Har tentaplugg nu i tre veckor innan tentan. Det kommer skrika dötrist på bloggen under denna tiden. Jag är inte speciellt bra på att tentaplugg. Distraheras alldeles för lätt >_<

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!