Optikerbesök

Det är år och sedan jag satte foten hos en optiker för att kolla mig syn. Så idag ringde jag till Smarteyes för att boka en tid. Tur som jag hade fick jag en tid redan under eftermiddagen. Efter lite stress och finess lyckades jag komma dit. För det första var allting så förvirrande. När jag kom dit skulle man "checka in". Alla uppgifter dem hade tagit över telefon skulle dem ha en gång till, vilket jag inte är så glad för. Att stå och upprepa personnummer och telefonnummer är inte något jag känner mig bekväm med.

När hela den proceduren var över fick jag sitta ner och vänta på att optikern skulle kalla in. Hur en vanlig synundersökning fungerar tänker jag inte skriva om, det är tråkigt och det är så himla många olika saker som händer. När undersökningen var klar så fick jag precis det svaret jag inte ville ha: "Din syn har inte ändrats så mycket, så att byta glasögon och få nya glas gör bara en liten skillnad." Ah, nä, precis vad jag hatar att höra. Hursomhelst fick jag välja bågar som sen jag bara lämnade in.

Att välja bågar är en ren djungel för min del. Jag hatar att ha glasögon så för mig är det pest och pina. Hade jag fått bestämma skulle jag haft linser istälelt men för det krävs oftast ett par bra glasögon i grunden för dem dagar man inte kan ha sina linser, exempelvis vid förkylning. Allting slutade med att jag inte valde några bågar, blev irriterad på personalen och störtade ut genom dörren med gråten i halsen.


Dermablend tattoo coverEn vän till mig hade lagt upp det här klippet på Facebook. Ganska coolt faktiskt att man kan täcka sina tatueringar så väl. Bra när man har mycket tatueringar och jobbar till exempel inom den offentliga sektorn. Ska nog köpa sånt till min syster en vacker dag. Trots sin ringa ålder så har hon redan två tatueringar.

<3


Shy Ronnie 2En vän till mig och hennes fästman visade den här videon för mig när jag träffade dem senaste helgen. Jag asgarvade och kan bara inte låta bli att visa den :P

Mot Skåne!

Hej!

På fredag eftermiddag bär det av mot mina hemtrakter, Skåne! Äntligen ska jag få träffa min familj efter cirka 3 månader. Det som jag saknat allra mest är nog faktiskt mina föräldrars katt. Dem skaffade katt ganska sent, ungefär två år innan jag flyttade hemifrån, så jag har sett honom växa upp. Jag har saknat honom så mycket att jag stundvis funderat på att skaffa katt.


Tea for two

Hejhej!

Efter en relativt kort skoldag så vill man hitta på något roligt. Jag och en klasskamrat gick en runda på stan efter dagens föreläsning. Kände mest för att ha lite annat sällskap än min sambo och min vanliga "pendlar-buddy". Först skulle vi hitta ett Swedbank-kontor som hade hand om kontanter vilket var rent ut sagt stört omöjligt (i enorma Göteborg!). Men efter letande hittade vi ett, som hade stängt klockan 15(!). Banken brukar stänga klockan 15 i min hemstad som är en skitliten håla.

I alla fall så sket vi att yra runt efter ett bankkontort så vi gick en snabbis till Nordstan eftersom jag behövde nytt te. Det gamla teet jag har smakar exakt ingenting, det får knappt någon färg när det ligger i skållande hett vatten. Det blev två helt nya sorter, Rooibos med persika och passion och svart te med smak av grapefrukt.


Sötis!!!

En vän till mig visade den här videon för mig för ungefär ett par veckor sedan, dock på en kinesisk hemsida men jag lyckades hitta den på Youtube. Rilakkuma-björnen är bara för söt ^_^


Patrick StumpNi kanske känner igen killen i videon... Kanske för att det är sångaren i Fall Out Boy. Första gången jag hörde låten blev jag rent ut sagt paff, inte trodde jag att hans röst kunde passa så bra till den musikgenren. Men jag älskar låten och hoppas att Patrick Stump kommer med fler låtar i framtiden för hans röst passar helt klart toppen till denna låten.

Nya grejer att införskaffa i november

Hejhej!

Ibland finns det behov till att införskaffa nya elektronikprylar. En hårddisk har jag varit i behov av sedan jag flyttade hemifrån. Av erfarenhet vet jag att ingen av mina datorer brukar fungera så bra när den interna hårddisken är mer eller mindre full.

Hårfön mest för att jag börjar bli trött på att gå och lägga mig med blött hår och vakna med vågigt/lockigt/rakt hår i en salig blandning.

Nintendo DS XL bara för att jag aldrig haft en spelkonsol förut. Liten och lätt att ta med på tåget :P


Ful i munnen

Hejhej!

Ibland förundrar jag mig lite över dagens barn. Speciellt de barn som går i grunskolan. Dem kan alla möjliga svärord.

Idag när jag klev av spårvagnen efter att ha varit och handlat kom tre skolungdomar rusande nedför backen till spårvagnen. En av dem kom på efterslänten och de andra gjorde allt för att hålla upp dörren. Föraren hade inget tålamod med dessa ungdomarna och stängde dörrarna och körde iväg. Detta innebar att barnen missade spårvagnen och för att få ut sin ilska skrek dem en massa svärord och svordomarna blev bara värre och värre.

Min första tanke när detta hände var att dem måste ha lärt sig från dem äldre barnen i skolan. Men oftast är det inte så utan att dem får höra det hemma. Mamma kallar pappa öknamn och vice versa. Hur kan vuxna vara så fula i munnen när dem har barn som lär sig så otroligt fort och tar gärna efter sina förebilder. Inför en svärvurk!


It will rainIngen kan väl ha missat nya låten med Bruno Mars som även ska vara med på soundtracket till den första delen av Breaking Dawn. Jag tycker det är lite oförväntat. Standarden brukar vara att Muse är med på sountracket med någon låt. Förra filmen var dem med med Neutron Star Collision som jag fortfarande älskar.

Kämpar med frågorna

Hejhej!

I morgon har jag mitt sista seminarium och just nu sitter jag och kämpar med frågorna och sms-chattar med en kursare, fast inte om frågorna. Gillar inte riktigt en massa tvetydiga frågor om behandling med bland annat östrogensubstitution hos kvinnor som genomgår/har genomgått klimakteriet. Fast, det kommer säkert in en massa kvinnor i 50-årsåldern som har klimakteriebesvär så det är säkert viktigt i alla fall.

Hade önskat jag hade hittat en snygg bild till temat, men det finns ingen bra bild på det jag sysslar med just nu

Vilken dag!

Jag vet inte riktigt vilken ända av min dag som jag ska börja i. Dagen började bara helt konstigt och knasigt. Jag hade fått för mig att vi började klockan 8 idag så jag var uppe vid klockan 6. Men en kursare till mig hade skickat ett sms sent igårkväll att vi började klockan 9 så det var bara att krypa tillbaka under täcket igen.

Förmiddagsföreläsningen skulle vara 3 h, men efter 2 h sa föreläsaren att han var färdig. Helt paff trodde jag att vi hade lång lunch, alltså två timmar. Men då bestämde dem sig helt plötsligt för att lägga om föreläsningarna, vilket gav oss en timme tidigare lunch. Jag hade bestämt tid med en vän till mig som läser i samma hus som jag att vi skulle käka lunch tillsammans mellan 12 och 13. Den lunchen fick jag ställa in väldigt abrupt.

Som tur så går det bra program på TV ikväll så jag kan slappna av efter en stressig kväll. Ett sådant program är House. Jag älskar den serien. Mest för att jag själv studerat lite fysiologi och anatomi.


Somebody save me!

Hej!

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och spelar lite spel. Hatar alla dagar som jag inte har någon form av föreläsning som jag ska gå på. Jag gör bara en massa onödiga saker på den tiden jag faktiskt kunde ha gjort något vettigt, typ plugga eller se dem sista episoderna av The Vampire Diaries.

Låten som fastnar lika hårt i mitt huvud varje gång jag lyssnar på den är låten nedan. Signaturmelodin till Smallville. Såg den sista episoden av Smallville när den gick på svensk TV och nu vill jag bara ha mer!


Ny design på väg

Det må se lite rörigt ut på bloggen just nu men en ny design är på. Vill ha en egengjord design som jag känner mig bekväm med istället för dem "vanliga" designerna som går att hitta på blogg esse

Who would run for cover?Flyr plugget för en liten stund för att äta lunch och kolla lite Youtube-klipp. Musikvideon ovan är en av mina absoluta favoriter. Titeln talar för sig själv.

So unnecessary!

Hej!


Min helg började inte riktigt som jag hade tänkt. På fredagen fick jag en påminnelse om en obetald frisktandvårdspremie i Skåne. Jag flyttade från Skåne för mer än ett år sedan och sade upp min frisktandvårdspremie i april i år eftersom Västra Götaland har gratis tandvård tills man fyller 22. Sur som ättiksgurka ringde jag idag och ville få det utrett. Det visade sig att jag hade en månads uppsägningstid så jag var tvungen att betala för en premie jag inte ens kan använda i Skåne.


^__^


Bjuden på fest

En festinbjudan droppade in på Facebook idag. Det är en fest i Skåne i slutet på oktober och just den helgen råkar jag besöka mina föräldrar i Skåne. Det är ett svårt beslut att ta, tacka ja, eller tacka nej. Problemet är mest att jag vet inte vad jag ska göra med min pojkvän, eftersom det kommer serveras mat på festen så kan jag kanske inte äta hemma. Jag brukar oftast beställa någon form av middag av mina föräldrar när jag kommer hem till dem.

Problemet är inte att jag inte vet om jag kan eller ej, eller hur jag ska göra med min pojkvän. Mina föräldrar har absolut ingenting emot honom och umgås gärna med honom. Människorna som är bjudna på festen är folk som jag inte träffat på cirka 2 år. Jag har ändrats en massa sen jag sist såg dem och dem har säkert också ändrats. Eller så är dem sitt gamla jag, lika konservativa som vanligt.


En del av mitt kära Skåne


Måste ha!Ett par små saker som hade suttit fint till vintern. Klänningen hade passat asbra med tanke på att jag för första året någonsin ska fira nyår utan mina päron. Den skriker liksom nyår. Kjolen är bara skitsnygg och hade varit en bra ersättning för min high-waist-kjol som numera är cirka två storlekar för stor och som kan sitta nere vid mina höftben :P


Dags att börja igen

Hejhej!

Det känns som att ta upp bloggandet igen efter att Facebook inte känns så säkert längre. Att folk har mer eller mindre 95% koll på vad jag gör känns inte så himla bra. Men samtidigt vill jag kunna säga vad jag vill och lägga upp bilder utan att behöva tänka på vem som kan se dem.

Inläggen kommer inte bli regelbundna utan bara när jag känner för det.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!