Shake it out

Upptäckte att det var ett tag sedan jag skrev i bloggen. Har haft en massa i skolan, och helgen har inte varit precis ledig i heller, fest, plugga, städa och så vidare. Gillar när jag är upptagen men samtidigt har tid att vila upp mig inför den kommande veckan som just nu bjuder på en massa arbete, skrivande av referat, plugga, förbereda inför min pojkväns hemkomst. Hade tänkt baka lite i morgon men så ringde han och sa att han kom hem först på fredag eftermiddag. Får troligen skjuta på bakandet till på torsdag trots att jag har mindre tid på torsdag eftermiddag eftersom föreläsningen slutar klockan 16. Trött som gnu kommer jag vara när jag kommer hem. Men att baka en kaka tar inte så lång tid som man tror. Det som egentligen tar tid är gräddandet vilket man inte behöver lyfta ett finger för, ugnen gör allting  ^_^

Det gäller bara att skaka på huvudet just nu och se till så kommer i duschen ikväll innan jag somnar i soffan >_<


Att bo själv

Jag vill börja med att önska ett Gott Nytt Lunarnyår (新年快乐!). Nu är det drakens år och min pojkvän kommer ta med sig drakar att sätta på ytterdörren.

Anledningen till att skriver nu är framförallt för att berätta hur skönt det kan vara att bo själv. Min pojkvän är i sitt hemland så jag har lägenheten helt för mig själv i tre veckor. Det sköna är att jag behöver bara tänka på mig själv, jag lagar mat åt mig själv, tvättar bara mina kläder, städar upp min egen skit. Det allra, allra bästa är att jag behöver inte diska femton glas om dagen. Oftast så brukar jag hålla hårt i mitt vattenglas när min pojkvän är hemma, medan han använder ett glas och sen ställer det i vasken och när han ska dricka vatten igen tar han ett nytt glas, därav de femton glasen jag diskar om dagarna.

Även om det är skönt att vara själv när man vanligtvis bor tillsammans med någon så saknar man en sån enkel sak som en kram, och sällskap i sängen när man ska sova. Är sjukt paranoid när jag ska sova så att ha sällskap skadar aldrig.


Blanket

Var en sväng på stan idag med bästa Sara. Vi var en sväng på Laugerhaus och där hittade jag en filt som jag bara var tvungen att köpa. Den passade jättebra till den fåtöljen jag har som min pojkvän spillt te i.


Söndagsmys

Ikväll är det söndag. Söndag kommer varenda vecka. Den tråkigaste dagen i hela veckan. Jag har i stort sett inte gjort många knop. Skulle ha pluggat större delen av dagen, men har istället kollat på True Blood säsong 1. Kanske helt onödigt med tanke på att jag har tenta på onsdag.

Så här på söndagskvällen så ska jag, alldeles ensam, ha lite söndagsmys. Har snott min pojkväns morgonrock och kollar just nu på Queen of the Damned, uppföljaren till Interview with a Vampire. Ska dra fram lite mörk choklad och vatten också så jag får tillfredställt en del av mitt sötsug.


Study, ice cream

Efter att ha städat och tvättat blir det belöning med glass samtidigt som jag pluggar till tentan på onsdag. Prövade en ny smak på glassen: hallon och saltlakrits från Sia


Ny kokbok

Hej!

När jag var och handlade i eftermiddags så trillade jag över den här lilla kokboken med pastarecept.

Bara för att jämföra hur liten den är så lade jag den bredvid ett vattenglas.


Book on the tram

Det är ganska roligt när man sitter på spårvagnen på väg till skolan och läser sin bok och man stöter på något som man absolut inte kan låta bli att fnissa åt. Det brukar inte hända mig så ofta eftersom jag oftast läser en massa djupa böcker som oftast handlar om hopplös kärlek eller hopplösa öden. Men just idag läste jag en bok som faktiskt jag kunde fnissa åt, Död tills mörkret faller av Charlaine Harris, författarinnan bakom Sookie Stackhouse-serien som True Blood är baserad på.

"Jag nafsade tag i huden på honom. Då gjorde han ett brummande ljud. 'Sookie!' Han lät alldeles hes. Jag drog mig undan honom någon centimeter. 'Om du fortsätter med det där tar jag dig var sig du vill bli tagen eller inte', sa han och det märktes att han menade det."

Liten snuskhummer som jag kan vara ibland så fnittrade jag till lite, helt omedveten om att jag satt på en spårvagn full med människor som troligen var på väg till jobbet.


Bildkälla

Snow!

Dra på trissor: det snöar! För första gången sedan början på förra året. Lite sent med julkänsla nu när man plockat ner allt julpynt (det lilla jag hade)

Hyacint á la full

Hyacinten jag köpte förra veckan har vuxit sig jättefin, och hällörad


Big clothing

Hej!

Det finns dem som älskar oversized kläder. Personligen hatar jag dem typen av kläder. Jag hade kanske en tröja som är naturligt oversized och den fick jag av min lillasyster och den är storlek XS! Det vore intressant att veta hur den satt på min syster som är naturligt XS. Själv har jag alltid varit lite grov, och en aning mullig för att vara ärlig.. tills för cirka 6 månader sedan. Helt plötsligt kom jag i samma storlek som jag hade när jag var kanske 14 år. 

Det är en lättnad att vara 10 kg lättare, men det innebär också att halva min garderob måste kastas ut. Jag äger kanske 2 klänningar som faktiskt passar mig uttan att dem är för stora kring midjan eller över bysten. Det blev en bra förändring men dyrt i det långa loppet eftersom nästan allting hänger som sopsäck från mina axlar.


Förr


Nu

Bamboo tea

Hej!

Just nu sitter jag och avnjuter dagens frukost. Min sambo fick bambute i julklapp av någon av mina släktingar. Trodde aldrig att det skulle vara så gott och det har dessutom en spännande färg, rött, alltså riktigt vinrött


Hard decisions

Hej!

Jag har alltid haft svårt att välja vilken bok jag ska läsa. Oftast blir det en bok som någon av mina vänner läst och rekommenderar eller böcker som blivit TV-serier eller filmer. Ett tag var jag jättemycket inne på att läsa bara vampyrserier såsom Twilight och The Vampire Diaries, men jag har börjat tröttna på det en smula. Kanske för att dem alla är likadana: tjej blir kär i en vampyr och sen en massa tjafs. Oftast är dessa ungdomsböcker som egentligen inte är avsedda för min ålder utan det jag egentligen ska läsa är vuxenböcker med ett mer avancerat språk.

Oftast läser jag också böcker på engelska men eftersom min svenska blivit så dålig så har jag fått fokusera mer på svenska böcker. Kan inte riktigt fatta att jag som svenskfödd med svenska föräldrar har svårt för att hantera mitt eget språk. Det blir kanske så när man bor tillsammans med någon som man måste tala engelska med :P

På gymnasiet var det så att läraren valde ut en bok som alla i klassen skulle läsa och tro mig eller ej, men det är dem få gångerna som jag faktiskt gillat böckerna på riktigt. En av alla de böcker jag var tvungen att läsa under gymnasietidens svenskakurser så var faktiskt Molnfri Bombnatt den bästa av dem alla. Hade inte vår svenskalärare sagt att den boken skulle vi läsa så skulle jag troligen aldrig få för mig att låna den på biblioteket eller köpa den.

Jag får nog börja läsa på baksidan av böckerna i framtiden. De är precis som filmer, man vet inte vad man går misste om förrän man läst hela boken.


Bildkälla och bildkälla


2012

Då var det nytt år och igår fira jag, min pojkvän och två av våra vänner in det nya året med god mat och gott att dricka. Vi hade oxfilé till huvudrätt och gud vad gott det var.  Vi misslyckades lite med den eftersom vi glömde krydda den innan vi skickade in den i ugnen men det gjorde ingenting alls, det blev hur god som helst. Jag önskar jag hade haft en bild att lägga upp men vi kom på först efter vi hade ätit upp all mat att vi kanske skulle tagit en bild.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!