Strawberry season

Snart börjar sommaren på riktigt. För min del börjar den när man gått på sommarlov. Sommar innebär också säsong för en sak till: jordgubbar. Redan i mars-april började dem spanska jordgubbarna finnas i mataffärerna, men hallå(!), hur goda är dem egentligen. Dem smakar inte som de svenska jordgubbarna när det är såsong för jordgubbar. Sen en bit innan sommaren kommer de belgiska jordgubbarna som smakar lite mer som den svenska men ändå inte riktigt. Sen finns det ett antal olika sorter som ger bär lite olika tider under säsongen.

Det roliga med jordgubbar är att man kan göra så himla mycket. Man kan göra kräm, göra tårtor med jordgubbar som dekoration, sylt, paj med all säkerhet och äta dem som dem är med lite kaffegrädde eller vanlig mjölk.



Bildkälla

Jag vill däremot pröva att göra en cheesecake med jordgubbar. Man kan ju göra cheesecake med passionsfrukt, blåbär och en hel del andra bär så varför inte med jordgubbar? Min mor och jag kom fram till att det kan vara gott med en cheesecake på min födelsedag. Det blir inte lika sött som en gräddtårta eftersom färskosten ger en viss syrlighet som maskerar sötman.

Update:
Sen har man ju naturligtvis prövat Ben and Jerry's Strawberry Cheesecake-glass. Jag tyckte den var riktigt god men den smakar med all säkerhet inte som riktigt jordgubbscheesecake.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!