Spårvagn

Ett av de få transportmedel som finns tillgängliga för oss studenter utan körkort och bil är buss och spårvagn inom Göteborg. Jag kan inte precis säga att jag älskar spårvagn mest av alla transportmedel. Om en spårvagn blir stående, pga maskinfel eller andra orsaker så blir en stor del av spårvagnstrafik stående helt stilla eller omdirigerad. Oftast så stannar bussar på samma ställe som spårvagnen så då får den också ledas om.

En annan nackdel med spårvagn är att spåren i Göteborg är ganska så slitna och vagnarna är gamla så det kan förekomma mycket skakande eller att spårvagnen har problem med att bromsa mjukt vilket gör att man kan flyga en meter när spårvagnen ska bromsa in vid en hållplats.

Att åka buss i Göteborg är dock inte ens att tänka på. Vägarna inne i centrala Göteborg är ibland av gatsten eller fulla med hål i asfalten pga slitningar.

Sen är ventilationen på både spårvagnar och bussar under all kritik under vår och sommar. Den enda formen av ventilation som finns är att öppna ett fönster som knappt släpper in någon form av luft. På de nyaste spårvagnarna finns dock ventilation som gör att man knappt vill stiga av spårvagnen under en het sommardag.

Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!