Går in skor

Minns ni skorna jag köpte för snart en vecka sedan? Under hela denna veckan har jag gått in dem och nu är det inte så stela och inte så trånga över framfoten.

Jag går inte så mycket i dem precis, utan jag använder dem mest när jag sitter, okej, när jag lagar mat också för då står jag men jag kommer så högt ovanför marken att jag nästan får nackspärr.


Fredagsmiddag

Idag är det fredag, men det känns inte ens som det. Efter att ha ätit grillat på fredagar hela sommaren så saknar man det. Jag äger en grill men jag är för lat för att gå ner och tända den och sitta där i en hel timme för att se middagen bli färdig. Det suger ibland att bo på fjärde våningen.

Så istället blev det min farmors kassler- och broccolipaj. Riktigt god om jag får säga min mening. Går hem hos dem flesta ^_^


Prometheus

Okej, jag vet om att jag ligger lite back i tiden men ikväll så ska jag och en vän gå och se Prometheus. Jag har varit skeptisk länge till filmen men nu är det dags. Fick mig däremot en kalldusch igår när jag fick reda på att man måste ha sett alla Alien-filmerna för att förstå vissa grejer i filmen. Jag har inte sett en enda Alien-film. Hoppas verkligen att jag klarar mig utan någon Alien.
 
Bildkälla

Sjöfartsmuseet

Idag har det inte hänt så himla mycket. Jag har varit på Sjöfartsmuseet Akvariet här i Göteborg. Riktigt spännande att titta på lite historia kring skepp och lite torskar i ett stort halvmörkt akvarie ^_^. Jag var där med en vän och vi hade riktigt roligt. Mycket av texterna med historia vad ganska negativa och roliga på samma gång. Tyvärr så tog jag inga egna bilder så istället lånar jag lite bilder >_<.
 
Bildkälla
 
Bildkälla

Turquoise

Då var mina naglar målade och fina igen. Tröttnar så lätt på nagellacken nuförtiden. Något som inte är så bra eftersom mina naglar börjar bli känsliga för removern, men det får jag stå ut med.

Denna gången blev det ett turkost matt lack. Det svider lite att jag inte kan använda mitt nya toplack men den matta ytan är cool den med ^_^


Cosy rain

Ute regnar det fortfarande (tror jag) och lilla jag ligger nerbäddad i soffan med mina supersköna tossor och en mysig filt. TV:n erbjuder någon fantasyfilm och bättre kan det bara inte bli.


Magic Mike

 
När sommaren är över så tar dessutom alla bra filmer slut på bioduken. Det finns däremot en film som jag skulle vilja se: Magic Mike. Innan Channing Tatum blev känd som skådespelare strippade han på en klubb, det är precis vad filmen handlar om. Se trailern ovan ^_^

Black Tower x3

Jag brukar sällan prata om mina alkoholvanor på bloggen och det kommer aldrig börja göra i heller. Det känns frestande but it's never going to happen.

Häromdagen så hämtade jag det vinet jag hade beställt, Black Tower Pink Bubbly. När jag kom hem så upptäckte jag att det fanns redan två sorters Black Tower i mitt skafferi, rött och vitt. Det röda finns inte i Sverige utan är köpt i Tyskland.


Blue shoes

Än en dag passerat och jag har inte varit hemma hela dagen. Är på väg hem nu för att laga middag (ett av alla måste-grejer hemma hos mig).

I lördags när jag var ute med Annie så köpte jag ett par nya skor. När jag kommer över något så måste jag nästan alltid ha någon form av plåster på såret eller belöning. Oftast innebär plåstret/belöningen skor av någon form. Denna gången blev det höga klackar med kork. Har nog aldrig varit så förtjust i kork som jag är just nu.


Ikea

Äntligen har jag införskaffat mig en byrå att ställa vi spegeln i sovrummet. Har länge haft problem med var jag ska förvara mina hårverktyg (plattång mm.). Lösningen blev en liten byrå. Kullen heter den. Lite tricky att sätta ihop men inte svårare än alla andra Ikea-möbler


Korsettfika

Idag var det dags för korsettfika med Annie. Vi brukar ses och höra en massa galna saker, som att fika i våra korsetter och sedan springa runt i stan och fåna oss. Vi har så himla trevligt tillsammans, kanske för att vi är en aning galna båda två >_<


Starbucks Coffee

Idag prövade jag kaffe från Starbucks för första gången i Sverige. Har prövat det i Köpenhamn när vi mellanlandade där förra sommaren. Prövade dessutom en av deras goda kakor också. Min väninna prövade en helt underbar chokladkaka ^_^


Bus ticket

Då var det bestämt, om cirka 14 dagar åker jag till Skåne igen. Jag har inte fått abstinensbesvär av att lämna Skåne så snart efter att jag slutat jobba utan denna gången beror det på att en vän till mig fyller 25. Det händer bara en gång i livet och då måste man fira det. Jag vet själv hur det var när jag fyllade 20 förra året. Det var ett jäkla ståhej för att man fyllade 20 men egentligen så kändes det inte så annorlunda när det väl var över.
 
Bildkälla  
 
Bussbiljetterna är bokade och den här gången blir det bara inte ens weekend utan jag åker ner på fredag förmiddag, föreläsningsfri dag, och åker hem på måndag morgon för att sedan gå på föreläsning på eftermiddagen.

Liseberg

Uppdateringen var låg igår pga att jag var på Liseberg halva eftermiddagen och vid lunch var jag hemma hos Sara och Jonas för att fira Jonas födelsedag som var i torsdags.

Liseberg har blivit lite av en tradition innan skolan börjar. Det är så himla kul att åka dit och vara som ett barn. Vi har alla barnasinnet i behåll, enda skillnaden är att vi är över 130 cm och kommer in på alla åkattraktioner.

Sen finns det en massa andra saker man kan göra på Liseberg också, man kan äta en massa. Vi käkade belgiska våfflor på Ben &Jerry's till middag. Det blev som en middag för när vi kom hem till Sara och Jonas efteråt så var vi fortfarande mätta och vår plan på att äta sushi sprack.


Red dawn

Jag vet att än en gång så är min uppdatering jättelåg. Det händer inte så mycket för tillfället. Åkte till stan och köpte en present till en vän som fyllde år idag som jag ska träffa i morgon. Hämtade dessutom vinet som jag hade beställt häromdagen (ni ska få se det i morgon).

La dessutom sista handen på mina naglar och nu är den helt färdiga. Denna gången har jag till och med lagt ett topplack så att det ska hålla en aning längre. Lacket är från China Glaze och hette nog Ring The Bells som är från deras förra julkollektion.


These shoes were made for walking

Äntligen har det blivit så dåligt väder så att jag kan plocka fram mina röda McDonalds-skor (min syster benämning). Det regnar och är lite allmänt ruskigt i Göteborg idag men jag var tvungen att lämna lägenheten så det var bara att dra på sig den mest vattentäta skorna jag har, mina röda skor


Tea time

Igår när jag var på stan så passade jag på att köpa nytt te. Jag hade nästan bara bambute hemma. Det är gott te men det kan bli lite tjatigt. Därför svängde jag in om Götheborg's The & Kaffehandel. Jag köpte tempelte med bland annat smak av hallon och lite andra söta bär och ett te med smak av lakrits och viol. Båda hördes och luktade gott. Jag brukar vara kräsen med te och beroende på vilket humör jag är på så blir det olika tesorter.


Dagens outfit

Då är snart ännu en dag slut och i morgon börjar en ny och härlig dag som erbjuder tvättning >_<. Dagens outfit är inget märkligt. Linnet och shortsen har ni sett innan. Skjortan är jag osäker på om jag visat innan.

Ryggen på linnet älskar jag allra mest för att det är så härligt flätat, något som jag skulle vilja se mer på linnen.


Gammal klassiker

Ikväll blev det en riktig gammal klassiker till middag, gulaschsoppa med extra lök och extra potatis. Det blev sen middag men bättre än ingen middag alls. Riktigt simpelt att göra och få ingredienser också ^_^


The Body Shop

Idag har varit en ganska lugn dag. I eftermiddags bar det av mot stan för att träffa Sara och Jonas över en fika/lunch. Det är hela en månad sedan vi sågs sist och träffas man ganska regelbundet i vanliga fall så kan en månad i exil i Skåne vara ganska lång tid. Det blev fika på Espresso House på Kungsgatan och sedan bar det av mot Sci-Fi-bokhandeln och The Body Shop. Har ganska nyligen fyllt år så jag hade en rabattcheck på 100 kronor som jag ville utnyttja. The Body Shop har massor med roliga saker och den här gången blev det två nya duschtvålar, en med doft av jordgubb och med med doft av mango. Jag får ju faktiskt dofta gott nu inför skolstarten i början på september >_<
 
En annan sak med The Body Shop är att allting är Fairtrade-märkt. Dem har dessutom en egen Youtube-kanal med lite information om deras produkter.
 
Klicka på bilderna för att komma till Body Shop's hemsida ^_^
 

Beauty

Det som fanns i paketet som jag hämtade igår eftermiddag efter att jag hade kommit hem var lite nytt smink som jag hade beställt. Mitt puder höll på att ta slut likaså min mascara. Dessutom blev jag ganska sugen på att pröva fler av China Glaze's nagellack. Denna gången blev det ett rött och ett krackelerande lack (det lila på bilden). Jag blev lite besviken på det sistnämnda eftersom det saknar pigment och är bara glitter. Det röda har jag inte prövat ännu men det lacket jag har just nu ska tas bort i morgon och då ska jag måla om dem till rött.

Ansiktsmasken köpte jag mest för att komma upp i summan för att få fri frakt. Självklart så ska jag pröva den med ^_^


Stress!

Hoppsan! Vem glömde blogga igår? Jag! Kom hem igår eftermiddag och fick med en gång en massa att göra. Hatar att berätta att jag inte hade tid. När jag väl kom hem så skulle jag hämta ett paket och köpa korv till grillkvällen jag skulle till.

Innehållet i paketet ska ni få se senare ikväll, efter jag duschat :P

Sista arbetsdagen!

Idag är det min sista dag på Apoteket. Det har varit 9 spännande veckor och även lärorika. Jag har insett att jag har mycket kvar att lära inom egenvården, fallen är inte lika lätta som i skolbänken. Det är inte bara att ställa frågor enligt handboken utan även andra frågor.

Ser jag framemot praktiken till våren? Om jag gör! Jag vill tillbaka till Apoteket, sen har jag haft jättebra arbetskollegor.


Röda mulen

Hade man slagit upp ordet förkylning i svenska akademins ordlista så hade man nog fått se en bild på mig. Jag har drabbats av en förkylning precis lagom innan jag åker hem till Göteborg. Som tur så har jag bara ett par timmar kvar av dagen och sen ett par timmar i morgon eftermiddag, sen är det färdigjobbat för min del denna sommaren.

Som tur så finns det te att dricka på jobbet så att jag håller mig något sånär i form.


Aldrig mer!

Efter en hel dags hårt arbete känns det bra att bara ligga i sängen och fila naglarna samtidigt som att man knappt kan andas pga en härlig förkylning och mumsa på färdkosten som jag skulle ha på lördag. Naglarna ser nästan som nymålade ut, men jag börjar inse att min färdkost börjar ta slut. Det var då sista gången jag köpte färdkost nästan en hel vecka innan avresan. Det blir väl att åka ner till mataffären på fredag förmiddag och köpa en ny påse med kanelmandlar, yoghurtkokos och saltade mandlar. Förstår inte hur jag kan ha blivit så glad för mandlar men gott är det >_<


The grizzly's mistress

Igår fick jag hem de två ögonskuggor jag beställde från Nelly.com. Egentligen skulle jag bara ha den ena, men tyckte så mycket om den andra då jag köpte den med. Båda är från märket Moyana Corigan och är båda mineralögonskuggor. Den bruna heter Grizzly och den blågråa Mistress. Älskade båda färgerna och dem är perfekta att sudda så den inte blir så starka.


Gifts

Min kära syster kom hem från Kreta igår efter en vecka där nere med hennes pojkvän. Dem verkade ha haft det jättemysigt vilket får min avundsjuka att spira lite. Jag hatar värmen, speciellt om det är varmt 24/7 som det är vid den här tiden. Men jag saknade nog maten och den sköna poolen. Havet gick det tydligen inte att bada i eftersom det var röd flagg varje dag (mycket strömt vatten).

Min syster tog som vanligt med sig lite presenter hem till mig och mina föräldrar. Mor och far fick en ljusstake tror jag och jag fick ett nytt skal till min telefon med Hello Kitty på ^_^


Just because we drank a bitch together does not make us Oprah and Gayle

Bildkälla
 
Nu är snart himmeriket nära, äntligen kommer jag få se det senaste avsnittet av True Blood. Säsongen börjar lida mot sitt slut börjar det kännas som men som alla andra säsonger så känns det som att dem står och stampar på samma punkt hela tiden och helt plötsligt så händer något revolutionärt och mysteriet löses. Böckerna är precis likadana vilket är så himla underbart. Förutom att dem inte har hållit sig till ursprungshandlingen den sista säsongen.
 
Min absoluta favoritkaraktär just nu är Pam. Alltid lika sarkastisk, eller i alla fall vad det låter som på rösten.

Morning deco

Det är idag vi ska sätta upp ny kampanj vilket innebär att jag måste stig upp en timme tidigare för att vara klockan 8 på morgonen.

För att kompensera för mina trötta ögon så har jag piffat till mitt hår. Gjorde en fin liten fläta och satte lite blommor vid slutet.


Local entertainment

Vad finns det att göra i min hemstad på en söndag kväll? Hade det varit Göteborg så finns det alltid någonting att göra, typ museum, shopping osv. Men i min hemstad är allting stängt i stort sett. Endast Ica är öppet.

Som tur är så finns det en orkester som dessutom har en vänorkester från Essen i Tyskland på besök. Dem gjorde en fantastisk konsert i kväll i gästgivaregårdens trädgård. Riktigt kul att lyssna på för dem är så duktiga. Jag har dessutom spelat i den lokala orkestern för fem år sedan och det är som en nostalgitripp när man här låtarna som dem spelade för fem år sedan när jag var med.

Det blev lite smått uppståndelse när två luftballonger flög ovanför våra huvuden.


Princess

Jag sitter just nu hemma hos mina kusiner. En av mina yngsta kusiner fyller 15. Av mig fick han ett paket med mixade kondomer. Han är ju äntligen byxmyndig så då behöver man ett paket med kondomer >_<

Frisyren är med hårdonut och min prinsesskrona och vita rosor. Älskar verkligen min tiara. Känner mig verkligen som en prinsessa ^_^


China glaze

Då har jag för första gången i mitt liv prövat ett dyrare nagellack, denna gången från China Glaze. Minns inte vad färgen heter men det är en helt underbar guldfärg som får naglarna att se otroligt eleganta ut. Jag har aldrig varit mycket för glitter men just denna färgen passar mig jättebra för tillfället. Naglarna speglar lite min vilja att vara och just nu vill jag vara elegant och ingenting annat, trots att det inte riktigt passar med min jobbuniform.


Kitty cosy

Ligger och myser Hampus. För en gång skull vill han vara med på bild, han såg väl sig själv på skärmen. ^_^


Take away

Idag var jag så lat så att jag inte orkade ta med mig lunch till jobbet.

Näää, där ljög jag! Sen den dagen jag började jobba så har jag sagt att jag skulle köpa lunch från den lokala kinaresturangen efter den dagen jag fått lön. Nu har den 25:e passerat med råge och idag blev det av. Det kändes så skönt att kunna dra fram telefonen i början av lunchrasten och beställa mat. Slippa värma maten i micron, eller slippa bära hem lunchlådan.

Jag beställde wokade nudlar med grönsaker, en gammal favorit som aldrig slår fel. Dessutom köpte jag en vaniljmunk till eftermiddagsfikat med socker och florsocker. Riktigt gott men kladdigt ^_^


Det är över en vecka sedan jag var i Malmö och shoppade med en väninna. På denna veckan har det hänt så mycket så jag glömt bort att visa vad jag köpte. Jag kommer inte visa alla grejerna utan bara en del. De övriga som inte visas i bloggen är inte värda att visa upp.

Jag köpte faktiskt capen som jag bloggade om tidigare. Den var så himla söt så jag var bara tvungen.


So cute I could die

Bunny and strawberries - Messenger Bag - MB4
Bildkälla
 
Innan jag sätter mig och tittar på det senasre avsnittet av True Blood vill jag faktiskt blogga. Jag mår hyfsat bra idag. Med lite stöd från alla håll och kanter, familj, vänner och arbetskollegor, så mår man bättre. Men det betyder inte att man sover bättre för den delen.
 
Såg att Polli hade gillat något riktigt sött på Facebook från ChibiBunny. Riktigt söta väskor som man nästan bara måste ha och det är inte så dyra i heller. Det är så söta så man skulle kunna trilla av pinnen ^_^

Uppdateringen kommer att förbli hyfsat låg ända tills jag... Kan pussla ihop mitt liv igen. Har det ganska jobbigt nu med min pojkvän så det är en av alla grejer som måste pusslas ihop, eller plockad isär.


The Last Samurai

Bildkälla
 
Filmen som TV:n bjuder på ikväll är Den Siste Samurajen med Tom Cruise och Ken Watanabe. Jag var så sugen på att se En Geishas Memoarer men mina föräldrar har inte den filmen och jag ville verkligen se någon med lite japansk historia, om man kan kalla filmen historia i samma bemärkelse som till exempel Schindler List.
 
Den siste Samurajen är en av alla filmer som jag aldrig tröttnar på. Jag kan se den om och om igen och den passar så himla bra när man är lite smått deppig också, lite som jag är idag. Ingenting har gått som jag vill.

Fredagsmys

Då var det fredag igen. Jag är än en gång ensam hemma, förutom katten då. Detta firar jag med en god middag, som min syster och hennes pojkvän gjorde igår när jag var i Ystad med Christoffer. Som fredagsmys blir det naturgodis, kanelmandlar, kokos i yoghurt och snömandlar, älskar det verkligen! Har dessutom torkade aprikoser också och ett Marabou jordgubb. Satte nyss på en film som jag ska berätta senare.


Hello Kitty mug

När min mor hade varit och handlat en dag på Ica så kom hon hem med två muggar/plastglas. En med Bilar och den andra med Hello Kitty. Min syster skulle ha den med Bilar och jag skulle den andra. Mor sa när jag fick den att det glittrade i mina ögon så mycket jag gillade den. Jag älskar den verkligen. Så himla gullig att man skulle kunna dö på kuppen


Bläckfisksallad

Sushinu på gågatan i Ystad vid lilla torget kan verkligen rekommenderas. Även om våra beställningar blandades ihop så blev det rätt till slut och som kompensation fick vi bläckfisksallad. Priserna var hyfsade, men man måste räkna med minst 200 kr om man vill ha både sushi, dricka och eventuell dessert.


Sushinu

Sitter just nu på en sushi-resturang med Christoffer, en kursare från Göteborg. Detta har vi planerat sedan vi började jobba. När vi fick vår lön så skulle vi gå på Sushinu i Ystad.


Pineapple

Linnet nedan är en av alla grejer som jag köpte när jag var i Malmö i tisdags. Baksidan är i nacken flätad.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!